Potpisani ugovori za nastavak radova na Spomen-muzeju @ Lipa

potpisivanje_ugovora_lipa_matulji

Ukupna vrijednost radova u ovoj fazi uređenja doma u Lipi iznosi 1,3 milijuna kuna, a planirano je da oni budu dovršeni u roku od sedam tjedana.

Matulji/Lipa – Sedamdeset godina od stradanja mjesta Lipa u matuljskom zaleđu obilježit će se ovog travnja, a planirano je da do tada u funkciji bude novi, odnosno rekonstruirani Spomen-muzej koji je dvadesetak godina – sve do nedavno – prepušten propadanju. Jučer su s tim ciljem u uredu matuljskog načelnika Marija Ćikovića potpisani ugovori s izvođačima ”druge faze” uređenja doma, odnosno infrastrukturalnih radova u unutrašnjosti prostora.

– Lani smo uredili dom s vanjske strane, izgradili novi krov i sanirali propuštanje vode u donjim etažama, a ove godine nastavljamo s unutrašnjim uređenjem prostora, objasnio je matuljski načelnik Ćiković na jučerašnjem okupljanju izvođača radova. Za građevinske radove zadužena je tvrtka Stela iz Matulja, za elektroinstalacije zajednički obrt Valinčić iz Mošćeničke Drage, za strojarske radove Servin usluge iz Rijeke, za vodovodne radove Vilmet iz Matulja, a za uređenje tvrtka VDI iz Rijeke, a svi su izvođači odabrani putem pozivnog natječaja.

– Poslali smo poziv na veći broj adresa, a vi ste odabrani jer ste bili najpovoljniji u svojim područjima. Provjerili smo i vaše reference na radovima koje ste ranije obavljali i čuli smo samo sve najbolje, kazao je Ćiković predstavnicima izvođača radova. Ukupna vrijednost radova u ovoj fazi uređenja doma u Lipi iznosi 1,3 milijuna kuna, a planirano je da oni budu dovršeni u roku od sedam tjedana.

– Pred vama je jedan vrlo ozbiljan i odgovoran posao, jer u radove krećemo u vremenu koje nije osobito povoljno, a zadali smo vrlo kratke rokove kako bi sve bilo gotovo do 30. travnja kad će se velikom manifestacijom obilježiti sedamdeset godina od strašnog zločina u Lipi. Muzej mora biti otvoren do tada, a vi niste posljednji koji će u njemu raditi, jer nakon vas dolaze još i dizajneri koji će postaviti eksponate, zaključio je Ćiković u svojem obraćanju izvođačima.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!