Potpore za nezaposlene

g_opt1Opatija – Grad Opatija, od petka, 22.siječnja 2009. godine poziva mlade nezaposlene osobe do 29 godina, s područja Grada Opatije, prijavljene na Zavodu za zapošljavanje, Ispostava Opatija, da podnesu zahtjev za dodjelom potpore za stručno usavršavanje, a u cilju bržeg zapošljavanja.
Četvrtu godinu za redom Grad osigurava sredstva za tečajeve i druge vrste edukacija koje mogu doprinijeti bržem zapošljavanju mladih. U suradnji s opatijskom ispostavom Zavoda za zapošljavanje i nadležnim Upravnim odjelom, kandidatima se predlaže usavršavanje u skladu s njihovim iskazanim potrebama i potrebama poslodavaca. Rok za prijavu je 15 dana od dana objave u Novom listu i na web stranici Grada.
Potpore za usavršavanjem nude se iz područja informatike (verificirani programi koji se upisuju u radnu knjižicu –ECDL, računalni operator, web dizajner i slično), njemačkog jezika turističko-ugostiteljske struke (u trajanju od minimalnog 100 sati), francuskog jezika (u trajanju od minimalno 100 sati) te ostale programe za kojima se ukazala potreba na tržištu rada (samostalni knjigovođa i slično).
Pravo na potporu za jedan od oblika stručnog usavršavanja stječu osobe koje su završile minimalno trogodišnje srednjoškolsko školovanje, nalaze se u evidenciji nezaposlenih osoba Zavoda, državljani su Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Grada Opatije, i imaju preporuku Zavoda.
Obrazac za prijavu može se preuzeti i na službenim stranicama Grada.
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!