Potvrda uspješne turističke sezone: Prihodi mjenjačnica 65 posto veći!

mjenjacnica_auro_delibegovic_opatija_2016

Tvrtka Auro Domus, najveći domaći lanac mjenjačnica koja posluje na više od 200 lokacija u Hrvatskoj, u srpnju 2016. godine zabilježila je snažan rast prometa u svim turističkim destinacijama. U srpnju je rastao i prihod od otkupa zlata koji inače pada u ljetnim mjesecima.

Kastav, 9. kolovoza – Turistička sezona u Hrvatskoj prolazi bolje od očekivanja, a potvrđuju to i financijski pokazatelji pružatelja usluga u turističkim djelatnostima. Jedna od djelatnosti koja izravno ovisi o kvaliteti i kvantiteti turističkih posjetitelja su mjenjačnice, koje ove godine “obaraju rekorde” poslovanja.

Tvrtka Auro Domus, najveći domaći lanac mjenjačnica koja posluje na više od 200 lokacija u Hrvatskoj, prisutna je praktički u svim turističkim središtima na hrvatskom dijelu obale Jadranskog mora, a prema njihovim rezultatima za srpanj, popularna “srpanjska rupa” ove godine je izostala.

– Prihod od mjenjačnice u srpnju 2016. godine u odnosu na isti mjesec lani veći je čak 63 posto, a u prvom tjednu kolovoza bilježimo slične rezultate. Uz promet, rastao je i broj klijenata. Konkretno, ove smo godine u srpnju na otprilike istom broju lokacija zabilježili oko 57 posto više transakcija, kazao je Goran Skočilić, direktor sektora mjenjačnica u Auro Domusu.

Naglasio je kako je za bolji rezultat zaslužan i veći broj turista, vidljiv po povećanju broja transkacija, ali i pomak u platežnoj moći gostiju.

– Mislim da možemo govoriti o rastu standarda posjetitelja, jer prosječan iznos po transakciji u srpnju ove godine porastao je za oko četiri posto, i to uz nepovoljan tečaj eura, odnosno jaču kunu nego lani. Bolje poslujemo u svim značajnim destinacijama, od Splita preko Dubrovnika do Opatije, a najbrže rastu destinacije koje se ove godine snažno “dižu” u turističkom smislu – primjerice, Rijeka ili Šibenik, rekao je Skočilić.

Auro Domus je tvrtka najpoznatija po otkupu zlata, od kojeg prihodi tijekom ljetnih mjeseci uglavnom opadaju, no ova je godina iznimka jer je srpanj donio veće prihode u odnosu na lipanj, ali i u odnosu na srpanj 2015. godine.

– Činjenica da su u lipnju i osobito srpnju porasle cijene zlata značajno je utjecala na naše poslovanje koje je prošli mjesec bilo bolje od očekivanja. Ostvareni “plus” znači ne samo veći broj klijenata, već i veće otkupljene količine po klijentu, ali i veće prosječne isplate po tranaskciji, kazao je Želimir Bagić, direktor sektora otkupa u Auro Domusu, naglasivši da je u sprnju 2016. godine ukupna vrijednost otkupljenog zlata bila otprilike 10 posto veća nego u istom mjesecu lani.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!