Potvrđeno i potpisom ugovora: Plaće u Gradu i gradskim ustanovama neće se mijenjati u 2017. godini @ Opatija

Dječji vrtić Opatija

Dječji vrtić Opatija

Status u kojem će osnovica plaća u Dječjem vrtiću biti čak tisuću kuna manja nego u Gradu, jučer je i ”zacementiran” potpisom Sporazuma o visini osnovice za 2017. godinu koje je kao poslodavac potpisao gradonačelnik Ivo Dujmić s predstavnicima sindikata.

Opatija – Pitanje osnovica i materijalnih prava, osobito onih koje ”uživaju” odgajateljice u Dječjem vrtiću Opatija bilo je aktualno na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, kada je oporba prozvala vladajuće da ne žele pronaći 320 tisuća kuna potrebnih za povećanje plaća ”tetama” u vrtiću, kako bi se njihove osnovice približile onima koje imaju djelatnici gradske uprave.

No, status u kojem će osnovica plaća u Dječjem vrtiću biti čak tisuću kuna manja nego u Gradu, jučer je i ”zacementiran” potpisom Sporazuma o visini osnovice za 2017. godinu koje je kao poslodavac potpisao gradonačelnik Ivo Dujmić, dok su sa sindikalne strane sudjelovali predsjednica Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Božena Strugar, kao predstavnica jednog od Sindikata koji djeluje u Dječjem vrtiću Opatija te sindikalni povjerenik Željko Harbaš u ime Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske za Grad Opatiju i Festival Opatiju.

– Predstavnici ugovornih strana usuglasili su se da visina osnovice, kao i materijalna prava, ostaju na razini 2016. godine. Podsjećamo da je u 2016. godini osnovica za obračun plaće u Dječjem vrtiću Opatija i Gradskoj knjižnici i čitaonici V.C. Emin Opatija uvećana za 5 posto dok je zaposlenicima Grada, Festivala i Javne vatrogasne postrojbe, kojima je umanjena osnovica za 3 posto u 2013., 2014., 2015. godini, vraćena na iznos prije umanjenja, kazali su iz gradske uprave.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!