Povelja Lovranu

lovran_poveljaLovran – Središnji koordinacijski odbor je dodijelio Općini Lovran ”Povelju” za uzorno provedenu ”Naj-akciju 2009.” pod nazivom ”Mića Marunada va Lovrane”. Povodom dobivanja Povelje, danas s početkom u 12 sati, u Općini Lovran održana je tiskovna konferencija na kojoj su sudjelovali načelnik Emil Gržin i Sanja Škorić iz Društva ”Naša djeca”.
Za tekuću godinu koordinacijski odbor akcije ”Gradovi/općine prijatelji djece“ Lovran je kandidirao akciju ”Mića Marunada va Lovrane”. S ciljem očuvanja tradicije našeg kraja – čakavskog izričaja, čuvanja običaja ”klaćenja maruna“, izrade slastica od maruna, uzgoja i zaštite maruna, Društvo ”Naša djeca” Opatija – ogranak Lovran u suradnji s Dječjim vrtićom Opatija – Lovran, OŠ ”V.C.Emin“ Lovran, Dječjim domom ”I.B.Mažuranić“ Lovran i Općinom Lovran organiziralo je ”Miću marunadu va Lovrane“.
”Mića marunada va Lovrane“ događanje je namjenjeno za djecu. U realizaciju cijelog programa uključena su djeca našeg kraja, mladi – srednjoškolci i studenti, roditelji, djedovi i bake. Objedinili smo male i velike sa zajedničkim ciljem učiti, naučiti, družiti se i zabaviti pod marunom, u jesen, u našem Lovranu – objavljeno je na službenim stranicama Društva ”Naša djeca”.
Ivan Mellor

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net