Povodom obilježavanja Dana darivatelja krvi održan prijem za liburnijske darivatelje

darivatelji_krvi_liburnija_2013 (1)

Na kraju svečanosti svi darivatelji krvi dobili su poklone od Opatije, Lovrana i Matulja, dok je obol svečanosti dao i zbor Crvenog križa izvedbom prigodnih glazbenih numera.

Opatija – U organizaciji društva Crveni križ Opatija, u Vili Angiolini održan je prijem za 15 darivatelja krvi s područja liburnijskog područja, koji su krv dali po 100 i 75 puta.

darivatelji_krvi_liburnija_2013 (3)

Njima su se na humanosti i nesebičnom pomaganju života, jer dati krvi 100 i 75 puta doista je hvalevrijedno, zahvalili zamjenica načelnika Matulja Eni Šebalj, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i načelnik Lovrana Alan Sanković.

Sve je okupljene pozdravio predsjednik Crvenog križa Opatija prof. dr. Viktor Peršić, dr.med. koji je naglasio važnost onoga što darivatelji krvi čine za društvo u cjelini, dok je ravnateljica Crvenog križa Opatija Gordana Grgurina podsjetila na značajke i kronologiju ovih akcija. Istakla je kako najčešće darivanje krvi prođe mimo medijske eksponiranosti, u sjeni drugih senzacionalnih vijesti, a pritom – to što darivatelji krvi čine dobrovoljno i anonimno, nemjerljivo je važno za život zajednice i pojedinca.

Na području Liburnije aktivna su 732 darivatelja te njih 50-ak koji se povremeno doniraju. Klub 100 kapi broji 17 darivatelja, od kojih je Vladimir Puž darivao krv 139 puta, Nikola Turina 125 puta te Mile Jakšić 122 darivanja. Spomenutim rekorderima pridružile su se Lucijana Uremović i Jasna Cerovac te Zdravko Grgurev, Dalibor Ivić, Oliver Bolanča, Vladimir Brnečić, Boris Mišćenić, Josip Mišćenić, Ratko Dukić, Mladen Farakeš, Bernard Landau, Ivan Zuanović, Davorin Skalamera, Milivoj Srdoč i Dragan Savković.

Na kraju svečanosti svi su darivatelji krvi dobili poklone od Opatije, Lovrana i Matulja, dok je obol svečanosti dao i zbor Crvenog križa izvedbom prigodnih glazbenih numera.

darivatelji_krvi_liburnija_2013 (2)

I. Mellor / PodUčkun.net