Povratak veterana: Ranko Vlatković i Adriano Požarić vraćaju se u političku arenu

Povratak veterana: Ranko Vlatković i Adriano Požarić vraćaju se u političku arenu

Adriano Požarić i Ranko Vlatković

Požarić svoju kandidaturu i povratak u aktivnu politiku neće potvrditi samo promjenom adrese već i s projektima na području grada Opatije koje planira predstaviti javnosti, a koji će mu biti u fokusu političkog djelovanja.

Opatija – U poprilično učmaloj političkoj areni, koja u posljednjih desetak godina nije iznjedrila lidere prepoznatljive u zajednici, povratak veterana svakako zaslužuje fokus javnosti. Tako će se nakon dugo vremena u ozbiljniji politički angažman upustiti bivši gradonačelnik Ranko Vlatković, koji će se naći na listi Hrvatske stranke umirovljenika. Suradnja s predsjednikom stranke, Darkom Varljenom, osim obiteljskih spona ima i one političke, koje su zaokružene podrškom Vlatkoviću za mjesto gradonačelnika 20 godina unazad. Posljedice Vlatkovićeve vladavine vidljive su i danas pogotovo u kontekstu ‘gušenja’ noćnog života i ‘ubijanja’ te gospodarske grane po kojoj je Opatija u to vrijeme bila prepoznatljiva, ali i intervencije u prostornom planiranju koje su doduše ove posljednje u potpunosti zasjenile.

Druga akvizicija je Adriano Požarić, bivši nezavisni vijećnik SDP-a i predsjednik gradskog vijeća za vrijeme trajanja mandata Amira Muzura te uspješni privrednik. Požarić bi tako trebao pojačati listu za županijsku skupštinu koju predvodi tim Ive Rinčić. Svoju kandidaturu i povratak u aktivnu politiku neće potvrditi samo promjenom adrese već i s projektima na području grada Opatije koje planira predstaviti javnosti, a koji će mu biti u fokusu političkog djelovanja.