Pozivaju se branitelji da zatraže oslobođenje od troškova legalizacije @ Opatija

ilustracija...

ilustracija…

Kako bi gradske vlasti mogle donijeti adekvatnu odluku, potreban im je popis svih zainteresiranih branitelja, pa pozivamo sve branitelje na području grada Opatije – objašnjava povjerenik UDVDR Opatija Jure Krišto.

Opatija – Financijska pomoć braniteljima s opatijskog područja, u vidu oslobođenja dijela ili čitavog iznosa troška legalizacije bespravno izgrađenih nekretnina, mogao bi biti rezultat dogovora povjerenika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Opatija Jure Krište i opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića.

– Išli smo prema gradonačelniku s prijedlogom da se branitelje u potpunosti ili barem u razumnom dijeli oslobodi plaćanja troškova legalizacije, i naišli smo na pozitivan odgovor druge strane. Kako bi gradske vlasti mogle donijeti adekvatnu odluku, potreban im je popis svih zainteresiranih branitelja, pa pozivamo sve branitelje na području grada Opatije, koji su podnijeli zahtjeve za legalizaciju bespravno izgrađenih nekretnina, da se jave u prostorije Udruge na adresi Joakima Rakovca 15 u Opatiji, od 3. do 7. veljače, u vrijeme od 12 do 18 sati, ili potraže dodatne informacije na naš broj telefona: 272-693, kazao je Krišto.

Vođenje UDVDR Opatija Krišto je u svojstvu povjerenika preuzeo sredinom siječnja, kada ga je predsjednik primorsko-goranske podružnice ove braniteljske udruge Ivo Bogdanić. Tako je, nakon što je Središnji odbor krajem prosinca većinom glasova izglasao nepovjerenje dosadašnjem predsjedniku opatijskog UDVDR-a Marku Lovretiću zbog neprovođenja odluka Središnjeg odbora, ova udruga dobila novu čelnu osobu, koja će tu funkciju obavljati dok se ne steknu uvjeti za Izvanredni izborni sabor. Inače, Krišto je nosioc spomenica ”1990-1992” i ”Oluja 1995”, stranački nije opredjeljen, a u profesionalnoj karijeri obnašao je dužnost direktora Erste banke u Opatiji.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!