Pred nama je najbogatiji opatijski karnevalski vikend

Arhiva: Start monopatina @ Balinjerada

Arhiva: Start monopatina @ Balinjerada

Događanja će započeti već sutra, 6. veljače kada se u u Grand hotelu Adriatic održava Klapski maškarani maraton, u subotu 7. veljače hotel Royal ugostit će Bal pod maskama, a trolist događanja u nedjelju 8. veljače zatvara 32. izdanje Balinjerade.

5_maskarani_klapski_maraton_opatija_2014_marino_cvetkovic_2

Opatija – Kruna opatijskih karnevalskih zbivanja bit će predstojeći vikend – u tri dana, od 6. do 8. veljače, održat će se tri najpoznatije manifestacije koje svake godine privlače tisuće posjetitelja. Grand hotel Adriatic će sutra, u petak, 6. veljače s početkom u 20 sati, ugostiti Maškarani klapski maraton, na kojem će se jedanaest poznatih hrvatskih vokalnih skupina predstaviti u nešto drugačijem aranžmanu, jer će svojim glasovima morati stvoriti ritam polke i izvesti neke od poznatih karnevalskih poskočica. U revijalnom dijelu manifestacije nastupit će Martina Majerle i klapa Cambi, a program će voditi Dražen Turina Šajeta i Mario Lipovšek Battifiaca. Ulaz slobodan.

Dan kasnije, u subotu, 7. veljače, u prostranoj dvorani Royal Hall novoizgrađenog hotela Royal, od 20 sati će se održati slavni opatijski Bal pod maskama. Tema ovog kazališno-plesnog spektakla je „Nebeska Opatija“, a birat će se maska koja najbolje pokazuje veselje i maska koja najbolje pokazuje ljubav, dok će prvu nagradu dobiti ona maska koja najvjernije pokazuje dušu Opatije, a to su ljubav i veselje zajedno. Cijena ulaznice za ovo događanje iznosi 180 kuna, te uključuje pjenušac dobrodošlice, hladnu platu te karnevalski kolačić, ali i „nebesku zabavu“ koju će predvoditi Mario Lipovšek ili „nebeski komornik osobno“. Za potpuni plesni i glazbeni doživljaj pobrinut će se „nebeski bend“ – Funbox Band te „plesni anđeo“ Karolina Šuša.

Ples pod maskama

Ples pod maskama

Vrhunac ovog vikenda, ali i čitavog opatijskog karnevala, dogodit će se u nedjelju, 8. veljače, već od 10 sati kada će glavnom opatijskom ulicom „zaroštati“ metalni ležajevi neobičnih vozila znanih kao karići i monopatini, a na čelu kolone naći će se pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule. Naravno, riječ je o Balinjeradi, najluđem sportskom natjecanju na svijetu, koja već više od 30 godina na opatijske ulice dovodi tisuće gledatelja i stotine sudionika utrke vozila na balinjerama. Ove godine u Balinjeradu će se moći uključiti i posjetitelji Opatije zahvaljujući novom programu nazvanom ”Taxi Balinjerada“ u kojemu će svi zainteresirani gosti tijekom treninga – od 10 do 12 sati – sjesti na jedan od raspoloživih karića i sami osjetiti jedinstvenu i neponovljivu atmosferu ove utrke. Službena utrka započinje u 12 sati, a nakon utrke trasom će se spustiti lokalne karnevalske grupe. U zabavnom dijelu programa nastupit će Dule i Bonaca te Mustafi.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!