Predavanja: Kako do obnovljivih izvora energije u kućanstvu @ Opatija

O istoj temi, govoriti će se u isto vrijeme, ali nažalost na dva različita mjesta.

Opatija – Udruga Žmergo poziva svu zainteresiranu javnost na predavanje Vjerana Piršića ‘Kako najjednostavnije i najjeftinije solarizirati vlastiti dom’, koje će se održati u utorak, 30. listopada, s početkom u 18 sati u Villi Antonio

– Primjena obnovljivih izvora energije, sunca, vjetra, biomase, topline mora ili tla u svom je zamahu. Divljanje cijena fosilnih goriva utječu na naše odluke na koji način želimo dočekati sutra. U doba ekonomske i prijeteće energetske krize izuzetno je korisno saznati dodatne informacije o mogućnostima koje će, danas i sutra, osigurati energetsku neovisnost. Sve više ponuđača opreme smanjuju cijenu, institucije daju poticaje, no, ima li još nešto što nam može omogućiti jednostavnije i jeftinije solariziranje vlastitog doma? Pitanja na koja će ovo predavanje dati odgovore, poručili su iz Žmerga.

Također, u isto vrijeme, ali na drugom mjestu, u prostorijama VMO Vasanska (Rakovčeva 15, Opatija) održati će se besplatno savjetovanje na temu ‘od ideje do vlastite elektrane’.

– Na navedenom savjetovanju moći ćete dobiti savjete kako osigurati vlastitu energetsku neovisnost, kontrolirati buduće troškove električne energije, iskoristiti poticajnu otkupnu cijenu električne energije te saznati kako bez vlastitih ulaganja možete postati vlasnik fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije te solarne za grijanje sanitarne vode i potpore grijanju, kazao nam je Mladen Žigulić iz MO Vasanska.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!