Predavanje ‘Biohakiranje’ ovog petka u Moho centru @ Volosko

Kroz predavanje „biohakera“ i jednog od pionira međunarodne biohakerske scene, publika će zaroniti u zanimljivi svijet „uradi sam“ znanosti i vezanih kulturnih praksi.

Volosko – Ovog petka, 22. studenog s početkom u 18 sati u Interpretacijskom centru dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centru na rasporedu je predavanje „Biohakiranje“ koje će održati Gjino Šutić.

Što je to biohakiranje i zašto bismo hakirali biološke sustave? Ima li perspektive za biotehnologiju i/ili biohakiranje u Hrvatskoj i svijetu? Kroz predavanje „biohakera“ i jednog od pionira međunarodne biohakerske scene, publika će zaroniti u zanimljivi svijet „uradi sam“ znanosti i vezanih kulturnih praksi, te dobiti odgovore na navedena i mnoga druga pitanja. Koja se čuda mogu napraviti od elektroničkog otpada i bakterija koje kvare hranu? Kako uzgajati organske robote? Saznat ćemo kroz teoriju i kroz pokuse.

Gjino Šutić je osnivač i direktor neprofitne organizacije Universal Research Institute za primijenjenu znanost. U okviru Instituta bavi se temama iz područja suvremenih grana znanosti poput biotehnologije, eksperimentalne elektronike, bioelektronike i ekološkog inženjerstva. Kao edukator teži razvoju društveno korisnih inovacija, slobodnom dijeljenju i pristupu znanja (hakerska filozofija), te kombinira dostupnu znanstvenu metodologiju s „uradi sam“ i biohakerskim metodologijama.

error: Content is protected !!