Predavanje Elvisa Vikića o ekspediciji u Južnu Ameriku Bolivija 2013.

nino_zorzenon_predavanje_planinari

Prvo je to u nizu javnih predavanja koje Društvo pokreće s ciljem promicanja planinarstva kod mladih i građana te njihove edukacije, kao i razvijanja i njegovanja ispravnog odnosa prema prirodi te poticanja napora za njezino očuvanje.

Opatija – Planinarsko društvo ”Opatija“ poziva sa zadovoljstvom članove i prijatelje Društva te zainteresirane građane na predavanje mladog riječkog alpinista Elvisa Vikića Bolivija 2013. o planinarsko-penjačkoj ekspediciji u Južnu Ameriku koju je organizirao i vodio, a u okviru koje se sedam mladih i iskusnih planinara/penjača uspelo na 6 vrhova do 6500 mnv u planinskom masivu Cordillera Real. Predavanje će se održati u Velikoj dvorani opatijske Vile „Antonio“ u utorak 29. rujna 2015. s početkom u 18 sati.

Prvo je to u nizu javnih predavanja koje Društvo pokreće s ciljem promicanja planinarstva kod mladih i građana te njihove edukacije, kao i razvijanja i njegovanja ispravnog odnosa prema prirodi te poticanja napora za njezino očuvanje. Planirana su predavanja o slabije poznatim, teže dostupnim ili zanemarenim planinarskim odredištima u zemlji i inozemstvu, ali i drugim zanimljivim planinarskim temama. U okviru predavanja bit će zastupljena različita područja: od užih, zavičajnih tema preko onih vezanih za područje Hrvatske i jugoistočne Europe pa sve do ekspedicija i putovanja na drugim kontinentima.

Budući da je edukativna djelatnost jedan od važnih stupova njegova djelovanja, Društvo posvećuje sustavnu pažnju edukaciji od samoga svojeg osnutka 1951. godine. Suvremeni niz nastavit će tako na mjestu gdje je stao ciklus predavanja održavanih prosječno tri puta godišnje tijekom prvih dvadesetak godina postojanja Društva o različitim domaćim i stranim planinskim područjima (npr. Uspon na Mont Blanc, Plezalne ture u Alpama, Kilimandžaro, Ljepote Dolomita, Kroz Centralne Alpe, Riječka planinarska transverzala, Slovenska planinarska transverzala, Prokletije, Triglav, Bosanske i makedonske planine, Ararat 1970., Uspon na Himalaju i dr.).

Ivana Eterović / PodUčkun.net
Foto: Nino Zorzenon

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net