Predavanje Gorana Blaževića pod nazivom “Solidarity walk 4km/h – 3300 km po izbjegličkoj ruti” ovog petka u Villi Antonio

Krajem 2016. godine Goran Blažević je krenuo na put tijekom kojeg je hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Iskustva sa svog petomjesečnog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim.“

Opatija – Planinarsko društvo „Opatija“ organizira predavanje Gorana Blaževića pod nazivom “Solidarity walk 4km/h – 3300 km po izbjegličkoj ruti” o njegovu višemjesečnu putu od Petre u Jordanu do Umaga u Hrvatskoj. Prdavanje će se održati u Velikoj dvorani opatijske Vile „Antonio“ u petak 24. studenog s početkom u 18.30 sati.

– Putopisno predavanje pod nazivom „Solidarity Walk 4km/h“ donosi priču o putovanju pješice dugom preko 3000 kilometara. Krajem 2016. godine Goran Blažević je krenuo na put tijekom kojeg je hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Iskustva sa svog petomjesečnog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim.“ Tijekom pet mjeseci hodanja Goran je iz uzavrele pustinje stigao do ledenih planina da bi naposljetku izbio na Jadransko more. Na put je krenuo sam, bez ikakve logistike i sponzora, naoružan samo dobrom voljom i željom da pošalje poruku mira i solidarnosti. Namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga. Putopisno predavanje bit će popraćeno fotografijama i video zapisima s Goranovog putovanja, javili su organizatori iz Planinarskog društva ‘Opatija’.

Podsjetimo, deveto je to u ciklusu javnih predavanja koje je Društvo pokrenulo s ciljem promicanja planinarstva kod mladih i građana te njihove edukacije, kao i razvijanja i njegovanja ispravnog odnosa prema prirodi te poticanja napora za njezino očuvanje. Planirana su predavanja o slabije poznatim, teže dostupnim ili zanemarenim planinarskim odredištima u zemlji i inozemstvu, ali i drugim zanimljivim planinarskim temama. U okviru predavanja bit će zastupljena različita područja: od užih, zavičajnih tema preko onih vezanih za područje Hrvatske i jugoistočne Europe pa sve do ekspedicija i putovanja na drugim kontinentima.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!