Predavanje i predstavljanje knjiga @ Rukavac

...ilustracija...

…ilustracija…

Nakon predavanja prisutni će moći degustirati proizvode od kestena, smokava i meda lokalnih proizvođača s područja LAG-a.

Rukavac – Predavanje i predstavljanje knjiga održat će se u Kulturnom domu u Rukavcu, ove subote, 22. studenog s početkom u 17 sati. Prof. dr. sc. Ibrahim Mujić predstavit će tri knjige: Prerada kestena – maruna, Prerada smokava i Prerada meda i drugih pčelinjih proizvoda, dok će prof. dr. sc. Željko Pegomet predstaviti knjigu Pitomi kesten.

Cilj ovog predavanja je potaknuti lokalne proizvođače i potencijalne prerađivače u kreiranje široke palete proizvoda od kestena, meda i smokava, te uputiti ih u mogućnosti za preradu ovih sirovina i mogućnosti za ostvarivanje prihoda bez velikih investicija. Prof. dr. sc. Ibrahim Mujić je renomirani prehrambenih tehnolog i znanstvenik koji je izdao preko 50 stručnih i znanstvenih radova i 7 udžbenika, te je trenutno redovni profesor na Poljoprivrednom odjelu u Poreču Veleučilišta u Rijeci. Voditelj je brojnih projekata, te sudionik i organizator brojnih nacionalnih i međunarodnih skupova.

Prof. dr. sc. Željko Prgomet dugogodišnji je stručni suradnik za voćarstvo i vinogradarstvo Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču i predavač Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Rijeci. Autor je mnogih stručnih i znanstvenih radova, monografija i knjiga, te pokretač brojnih projekata i inicijativa iz područja voćarstva i vinogradarstva.

Nakon predavanja prisutni će moći degustirati proizvode od kestena, smokava i meda lokalnih proizvođača s područja LAG-a.

ibrahim_mujic_predavanje_promocija_2014_rukavac

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!