Predavanje Mateja Perkova pod nazivom ‘Gruzija – Kavkaz 2016.’ ovog utorka u Vili Antonio

matej perkov kavkaz

U sklopu predavanja bit će i predstavljanje nove Matejeve knjige ‘Želim dotaknuti nebo’.

Opatija – Planinarsko društvo Opatija poziva zainteresiranu javnost na predavanje Mateja Perkova pod nazivom ‘Gruzija – Kavkaz 2016.’, koje će se održati u utorak 7. ožujka, s početkom u 18 sati u opatijskoj Vili ”Antonio”.

Koprivnički visokogorac Matej Perkov ljetos je u društvu četvorice prijatelja iz zagrebačkog HPD-a ”Kapela“ posjetio bajkovitu Gruziju, zemlju bogate povijesti i jedinstvene prirode. Da bi osjetili atmosferu stijene na kojoj je prema grčkoj legendi okovan Prometej, popeli su se na 5046 m visok Kazbek, koji slovi kao najljepši vrh Kavkaza. U drugom dijelu ekspedicije istraživali su Hrvatima nepoznato gorje Chauki, te gastronomsku šarolikost i kulturno-povijesnu baštinu Gruzije. Jedinstvena visokogorska avantura oduševila je sve sudionike, koji su se vratili kući s ruksakom punim uspomena i lijepih fotki. O ekspediciji je snimljen i dokumentarni film u trajanju od 45 minuta.

U sklopu predavanja bit će i predstavljanje nove Matejeve knjige ‘Želim dotaknuti nebo’.

– Na tristotinjak stranica uz mnoštvo atraktivnih fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Osim samostalnih ekspedicija, među 15 priča nalaze se i alpski usponi na kojima su sudjelovali članovi njegova HPD-a „Kapela“. Hrvatska planinarska literatura bogatija je za još jedno djelo koje ima višestruku ulogu: promociju aktivnog života, popularizaciju planinarstva i visokogorstva, te poziv na promjenu životnih stavova zbog kojih ljudi smatraju da ne mogu u planine. Uz opise svojih visokogorskih pohoda Matej također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju čovjeka s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor-sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi, poručili su organizatori.

I. Eterović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net