Predavanje mladog riječkog alpinista Elvisa Vikića ovog ponedjeljka u Villi Antonio @ Opatija

Tema najavljenog predavanja bit će penjačka ekspedicija u Maroku koju je vodio 2014. godine.

Opatija – Planinarsko društvo ”Opatija“ poziva sa zadovoljstvom članove i prijatelje Društva te zainteresirane građane na predavanje mladog riječkog alpinista Elvisa Vikića “Taghia, Maroko 2014.” o penjačkoj ekspediciji u Afriku, koje će se održati u Velikoj dvorani opatijske Vile ”Antonio“ u ponedjeljak 25. rujna, s početkom u 18.30 sati.

Elvis Vikić mladi je riječki alpinist i dugogodišnji član Riječkog alpinističkog kluba, u kojemu je vodio nekoliko ljetnih i zimskih alpinističkih škola, bio predsjednik jedan mandat, i dopredsjednik te vršio više-manje sve funkcije koje postoje u tom klubu barem na jednu godinu. Osnivač je alpinističkog kluba Put i vlasnik franšize Iglu Športa za Rijeku i Pulu. Do 2007. penjao je po planinama i stijenama Hrvatske i Slovenije, a tada odlazi i dalje po europskom kontinentu. Do 2013. godine radi oko 400 alpinističkih uspona na europskom tlu, od kojih je najznačajnije ostvario u slovenskim, talijanskim, francuskim i austrijskim Alpama te u Grčkoj. Uspješno je organizirao i vodio nekoliko ekspedicija i penjačkih izleta (Bolivija 2013.; Maroko 2014.; Španjolska 2014. Argentina 2016./17.). U ovome predavanju bit će riječi o penjačkoj ekspediciji u Maroku koju je vodio 2014. godine.

– Osmo je to u ciklusu javnih predavanja koje je Društvo pokrenulo s ciljem promicanja planinarstva kod mladih i građana te njihove edukacije, kao i razvijanja i njegovanja ispravnog odnosa prema prirodi te poticanja napora za njezino očuvanje. Planirana su predavanja o slabije poznatim, teže dostupnim ili zanemarenim planinarskim odredištima u zemlji i inozemstvu, ali i drugim zanimljivim planinarskim temama. U okviru predavanja bit će zastupljena različita područja: od užih, zavičajnih tema preko onih vezanih za područje Hrvatske i jugoistočne Europe pa sve do ekspedicija i putovanja na drugim kontinentima, poručili su organizatori iz PD Opatija.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net