Predavanje o šampanjcu @ Ugostiteljska škola

jadranko_smokrovic_ugostiteljska_skola-1…smatramo da je ovakav vid predavanja zanimljiv i koristan učenicima…
…nakon predavanja o Hennesyu, na red je stigao šampanjac (vin de Champagne)…

Opatija – U prostorima Ugostiteljske škole Opatija, 26. rujna, s početkom u 12:30 sati, održat će se prvo predavanje za učenike u ovoj školskoj godini i to na temu ‘Šampanjac’ (vin de Champagne).
– Predavanje će održati Jadranko Smokrović, naš bivši učenik, a u svijetu ugostitelja veoma priznati stručnjak iz ovog područja. Kroz nastavnu godinu slijedi još nekoliko predavanja koja će biti prilagođena određenoj obrazovnoj skupini (kuhar, konobar, slastičar), kazao nam je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole.
Podsjetimo, početkom ove godine Jadranko Smoković, održao je predavanje o ‘Hennesyu’ te otkrio neke tajne iz svijeta konjaka i specifičnosti njegove proizvodnje, ali im je i obrazložio zašto je ovo piće toliko cijenjeno u svijetu.
– Prema francuskom zakonu, konjak se može proizvesti samo u pokrajini Cognac, i bez obzira slijedili se svi koraci u proizvodnji, ako je proizveden na nekom drugom području, to više nije konjak. Razlike u aromi i okusu između raznih vrsta konjaka vrlo su male, a cijeli proces može trajati i više od sto godina, kazao je Smoković tom prilikom.
Osim predavanja o šampanjcu, drugo predavanje u ovoj školskoj godini, održati će se 06. listopada, a tema će biti “Slikom i pričom kroz Burj al Arab”, jedan od najelitnijih hotela svijeta. Predavanje će održati Saša Bešlić koji se u više navrata stručno usavršavao u Dubaiu.
– Smatramo da će ova korisna predavanja biti zanimljiva učenicima, te da će im pomoći u daljnjem školovanju i usavršavanju. Želja nam je nastavu učiniti bogatijom i sadržajnijom u kojoj će sudjelovati gosti predavači, dodao je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole.

Liburnija.net: Predavanje o konjaku @ Ugostiteljska škola

Liburnija.net: Predavanje o konjaku @ Ugostiteljska škola


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!