Predavanje: Političke ideje u vrijeme krize demokracije

predavanje_grubisa1…predavanje će održati dr. sc. Tonči Kursar, a ulaz je besplatan…
…predavanje je besplatno, a organizira ga Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Udruga studenata povijesti “Malleus”…

Opatija – Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Udruga studenata povijesti “Malleus” pod pokroviteljstvom Savjeta mladih Grada Opatije i Primorsko-goranske županije organiziraju seriju predavanja namijenjenih mladima.
Predavanje će se održati ovog petka, 18. studenog s početkom u 18 sati, u Vili Antonio. Gost predavač je dr.sc. Tonči Kursar, a tema ”Političke ideje u vrijeme krize demokracije”.

Dr.sc. Tonči Kursar

Dr.sc. Tonči Kursar


Dr.sc. Tonči Kursar, docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, stručnjak je za moderne teorije demokracije i u svom će predavanju sagledati uzroke političke krize danas prisutne u Hrvatskoj, ali i svijetu, njene dosege i moguće posljedice, kao i ‘nove’ modele demokracije koji mogu zamijeniti postojeće stanje i vlast vratiti narodu. Osvrnuti će se na pokrete građana koji su zadnjih nekoliko godina sve prisutniji u Hrvatskoj (studentske blokade fakulteta, prosvjedi u Varšavskoj i protiv golf terena na Srđu), te uočiti glavni razlog zbog koji dolazi do ovih pokreta, razvoj teorije ‘dvostrukog mjesta’, svjetonazora po kojem se ljudi više ne prepoznaju samo kao studenti ili radnici, već i kao politički aktivni pojedinci koji ne žele drugima prepustiti odlučivanje u vlastitoj zajednici.
Cilj ovih predavanja je unaprjeđenje političke kulture građana, prvenstveno mladih, kao i razvijati kritičko mišljenje kod mladih kao budućih aktivnih građana našega društva i lokalne zajednice, poručili su organizatori.
Prvo predavanje održao je dr.sc. Damir Grubiša s Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, a tema je bila Europska unija i mladi.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net