Predavanje “Proputovanje kamenim lunaparkom – nacionalni parkovi Utah” ove srijede u prostorijama PD Opatija

Ovim predavanjem bit će predstavljeno njegovo proputovanje američkom saveznom državom Utah, točnije kroz njenih svih pet nacionalnih parkova (Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonlands i Arches) te nekoliko državnih parkova.

Opatija – Planinarsko društvo „Opatija“ poziva članove i prijatelje Društva te zainteresirane građane na predavanje Igora Eterovića “Proputovanje kamenim lunaparkom – nacionalni parkovi Utah (SAD)”, koje će se održati u novim prostorima Društva (Ul. Maršala Tita 42, Opatija) u srijedu 6. studenog s početkom u 18 sati.

Petnaesto je to u ciklusu javnih predavanja koje je Društvo pokrenulo s ciljem promicanja planinarstva kod mladih i građana te njihove edukacije, kao i razvijanja i njegovanja ispravnog odnosa prema prirodi te poticanja napora za njezino očuvanje. Planirana su predavanja o slabije poznatim, teže dostupnim ili zanemarenim planinarskim odredištima u zemlji i inozemstvu, ali i drugim zanimljivim planinarskim temama. U okviru predavanja bit će zastupljena različita područja: od užih, zavičajnih tema preko onih vezanih za područje Hrvatske i jugoistočne Europe pa sve do ekspedicija i putovanja na drugim kontinentima.

Igor Eterović aktivni je član nacionalnog planinarskog saveza na lokalnoj (tajnik i pročelnik sekcije matičnog planinarskog društva „Opatija“), regionalnoj (član jedne komisije Istarskog planinarskog saveza) te nacionalnoj razini (član nekoliko komisija i odbora Hrvatskog planinarskog saveza). Vodič je A i B standarda Vodičke službe HPS-a, mlađi alpinist pripravnik te je polazio brojne tečajeve i druge oblike planinarskog školovanja. Planinari aktivno, penje povremeno, a pokušao je i skijati. Planinarski je najviše obilazio slovenske Julijske i Kamniško-Savinjske Alpe te talijanske Dolomite od stranih dok u zemlji u prvi plan stavlja zavičajne Učku i Ćićariju te omiljeni Velebit. Piše i objavljuje planinarske tekstove u časopisu „Hrvatski planinar“. Planinarski je pred pet godina prvi put upoznao američki kontinent, potpuno se zaljubivši u nacionalne parkove što ga je potaklo na ovogodišnji posjet SAD-u. Ovim predavanjem bit će predstavljeno njegovo proputovanje američkom saveznom državom Utah, točnije kroz njenih svih pet nacionalnih parkova (Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonlands i Arches) te nekoliko državnih parkova.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net