Predavanje ‘Schwartzkopf vs Whitehead – svjetski konkurenti riječke proizvodnje torpeda’ večeras u Villi Antonio

– Predavanje donosi i manje poznate zanimljivosti iz industrijske prošlosti grada Rijeke, poput priče o industrijskoj špijunaži tvornice torpedo koju je naručio Louis Schwartzkopf, glavni konkurent Roberta Whiteheada, stoji u najavi predavanja.

Opatija – Ogranak Matice hrvatske u Opatiji u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka, organizira za članove i građanstvo javno predavanje, koje će održati kustos Ivo Mileusnić. Predavanje na temu “Schwartzkopf vs Whitehead – svjetski konkurenti riječke proizvodnje torpeda” bit će održano u četvrtak 21. studenoga s početkom u 19 sati u auditoriju Ville Antonio.

– Predavanje nas upoznaje sa svjetskim konkurentima riječkog industrijalca Roberta Whiteheada. Predstavljaju se industrijski magnati i izumitelji koji su u tržišnoj utakmici na polju vojne industrije 19. stoljeća nastojali svojim idejama i proizvodima konkurirati riječkoj proizvodnji torpeda. Usporedbom njihovih naprava s riječkim torpedom ukazat će se na značaj riječke proizvodnje torpeda u svjetskim razmjerima. Predavanje donosi i manje poznate zanimljivosti iz industrijske prošlosti grada Rijeke, poput priče o industrijskoj špijunaži tvornice torpedo koju je naručio Louis Schwartzkopf, glavni konkurent Roberta Whiteheada, stoji u najavi predavanja.

Fotografija nacrta riječkog torpeda preuzeta iz knjige Benito Petrucci (2008.) “WASS 133 Years Of History”, str. 79, sl. 103

error: Content is protected !!