Predsjedništvo IDS-a isključilo Ernia Gigante Deškovića iz stranke @ Opatija

Liburnija.net: Dio predsjedništva GP IDS-a Opatija na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji @ Opatija

Smatramo da je u spomenutom intervjuu iznio niz neistina koje grubo narušavaju ugled GP IDS-a Opatija kao i ugled IDS-a kao političke stranke, te je Predsjedništvo jednoglasno odlučilo da gosp. Deškovića isključimo iz opatijske podružnice IDS-a, istaknuo je Roberto Žigulić.

Opatija – Nakon isključenja Damira Kajina, stranačka središnjica ovih dana morati će raspravljali o brisanju iz članstva još jednog dugogodišnjeg člana i trenutnog zamjenika gradonačelnika Opatije – Ernia Gigante Deškovića.

– Predsjedništvo GP IDS-a Opatija je s velikim iznenađenjem primilo intervju gospodina Ernia Gigante Deškovića, koji je dao Novom listu samo dan nakon što je na sjednici našeg Predsjedništva obznanio svoju odluku da napušta svoj mandat člana Predsjedništva IDS-a Opatija. Smatramo da je u spomenutom intervjuu iznio niz neistina koje grubo narušavaju ugled GP IDS-a Opatija kao i ugled IDS-a kao političke stranke, te je Predsjedništvo jednoglasno odlučilo da Deškovića isključimo iz opatijske podružnice IDS-a. U narednom periodu zatražit ćemo od glavnog tajnika IDS-a da ga se izbriše iz registra članova IDS-a, kazao je Roberto Žigulić, predsjednik opatijske podružnice IDS-a.

No, prema Žigulićevim riječima isključivanje aktualnog dogradonačelnika iz stranke ima puno dublje razloge.

– Da bismo dodatno pojasnili navedeni stav Predsjedništva, moramo naglasiti da gospodinu Deškoviću istupi kao što je navedeni intervju i ranije uopće nisu bili strani, te da je zbog istupanja koje je bilo potpuno nekoordinirano s Predsjedništvom naše podružnice, odlukom Garantnog odbora već bio pod suspenzijom. Njegovo učestalo kontroverzno ponašanje, zbog kojega smo ga u prošlosti imali potrebu javno braniti, kao što bismo uostalom branili i bilo kojeg drugog člana naše stranke protiv kojega nemamo potpune dokaze, očito je na kraju preraslo u nešto što niti njegova matična stranka više nije u mogućnosti tolerirati. U tome upravo i leži dio razloga za događaje koje gospodin Dešković naziva svađama i previranja unutar stranke, a radi se zapravo o njegovoj osobnoj svađi s velikom većinom članova Predsjedništva GP IDS-a Opatija. Isključivo je njegovo ponašanje bilo uzrokom zbog čega je u posljednje vrijeme nazadovao u hijerarhiji opatijskoga IDS-a, s čime se on do današnjeg dana zasigurno nikada nije pomirio. No koliko god nečije nezadovoljstvo bilo veliko, ono ipak ne bi smjelo biti toliko da se onda stranku koja sudjeluje u upravljanju Opatijom i koja je na prošlim izborima za Mjesne odbore ostvarila 30-tak mandata i bila rame uz rame po uspješnosti s SDP-om, smatra strankom koju ne zanimaju problemi građana i strankom koja tek mora izaći na pravi put, dodao je Žigulić.

Liburnija.net: Roberto Žigulić i Neven Varljen

Predsjedništvo GP IDS-a Opatija napomenulo je da je bivši član Predsjedništva GP Opatija Ernie Gigante Deškoivić svojim intervjuom u NL još jednom uspio zbuniti Opatijsku javnost.

– Mandat gospodina Deškovića koji još traje i u kojemu on obnaša funkciju zamjenika gradonačelnika grada Opatije, također je u posljednje vrijeme bio prijeporom na sjednicama Predsjedništva GP IDS-a. Jedan dio problema leži u činjenici da je gosp. Dešković, u provođenju većine svojim aktivnostima, loše komunicirao s matičnom strankom. Međutim, iz spornog intervjua proizlazi i da položaj zamjenika prvog čovjeka grada Opatija ne podrazumijeva prevelike ovlasti i da je gospodin Dešković s time bio poprilično konsterniran. Zbog toga tvrdi da na toj funkciji nije bio u mogućnosti dati svoj maksimum, što mi u IDS-u držimo potpuno neprihvatljivom tezom budući za spomenutu funkciju, na koju ga je usput rečeno predložio opatijski IDS-a, prima redovito solidnu plaću. Ako to ne želi dalje raditi, bilo bi od gosp. Deškovića moralno da ponudi ostavku i svoj mandat prepusti nekome drugome. Slično je učinio i s mandatom u Predsjedništvu IDS-a, očito naslutivši da od toga u budućnosti neće više imati nikakve koristi. Ili još bolje, neka ostane na radnom mjestu, a svoju plaću, koju zbog manjka ovlasti ne može zaraditi, neka da u dobrotvorne svrhe. Predsjedništvo GP IDS-a Opatija može još samo nadodati da je bivši član Predsjedništva GP Opatija gosp. Ernie Gigante Deškoivić svojim intervjuom u NL još jednom uspio zbuniti Opatijsku javnost. Od nevjerojatne izjave o istovremenom članstvu i napuštanju IDS-a te nejasnog odgovora na pitanje o kandidaturi za gradonačelnika, preko neuvjerljive teze o svemogućoj sputanosti u ostvarivanju rezultata u sadašnjem mandatu do neobuzdanog žara i elana u budućem angažmanu u savezu s građanima Opatije za Opatiju. No nas u opatijskom IDS-u, svojom urođenom narativnom umješnošću, ipak nije uspio još jednom zavarati, zaključio je Žigulić.

Osim navedene odluke na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Predsjedništvo je najavilo pregovore s članovima aktualne koalicije (SDP; HNS; HSU) s kojom su gotovo četiri godine na vlasti u Opatiji, ukoliko dođe do potpisivanja iste koalicije.

– Središnjica naše stranke pozitivno ocjenila suradnju u Primorsko-goranskoj županiji s koalicijskim partnerima s kojima smo odnijeli pobjedu i na izborima za Hrvatski sabor 2011. godine. To je stvorilo solidne pretpostavke za nastavak pregovora s istim koalicijskim partnerima, s kojima smo uostalom i vodili Grad u prethodne tri i pol godine. Stoga smo u nekoliko zadnjih tjedana te pregovore intenzivirali i smatramo da se nalazimo na dobrom putu da se u vrlom kratkom roku koalicija (SDP-IDS-HNS-HSU) ponovno potpiše, no ovaj put sa zajedničkom listom koja bi izašla na predstojeće izbore. U tom smislu Predsjedništvo GP IDS-a Opatija donijelo je odluku da se u navedenoj koaliciji sudjeluje na predstojećim lokalnim izborima i to na listama za Gradsko vijeće i za izbor gradonačelnika i njegovih zamjenika. No naše učešće u navedenoj koaliciji bit će dodatno uvjetovano i usvajanjem barem dijela projekata iz IDS-ovih programskih smjernica za predstojeće mandatno razdoblje (2013.-2017.) na kojima naše Predsjednišvo intenzivno radi. Naime, takve su Programske smjernice, praktični IDS-ov predizborni program, postojale i na prošlim lokalnim izborima 2009. godine i sada će one odrednice koje, iz opravdanih razloga, nisu uspjele biti ostvarene u proteklom mandatu biti ponovno preispitane i nadopunjene novima, te kao takve ponuđene koalicijskim partnerima i činiti će zajednički izborni program koalicije. Glede naše uloge u proteklom mandatu GP IDS-a Opatija smatra da je ona od početka mandata bila aktivna, razvojna i usmjerena na dobrobit građana Opatije u podizanju kvalitete života i zadržavanju postojećeg standarda, da je trenutna vlast u Gradu Opatiji na čelu s gradonačelnikom Ivo Dujmićem napravila dobar posao i realizirala mnoga dana programska obećanja, kao i da uvijek ima prostora za poboljšanja. Stoga Predsjedništvo IDS-a smatra da će građani grada Opatije taj doprinos znati prepoznati te ga na predstojećim izborima i nagraditi novim mandatom za upravljanje našim gradom.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net