Predstava: Ana i Mia @ Juraj Šporer

ana_mia…osnovna prizma scenskog događanja postaje motiv pokušaja izlječenja, odnosno pokušaja da se ponovno uspostavi kontrola nad vlastitim životom…
…predstava je namijenjena mladima od 11 godina na više, a ulaz je slobodan…

Opatija – Večeras, 15. listopada s početkom u 19 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, održati će se kazališna predstava, Ana i Mia, u izvođenju kazališta Mala Scena iz Zagreba.
Autorski projekt redateljice Anice Tomić i dramaturginje Jelene Kovačić nastaje kao kazališna studija dviju gotovo sestrinskih bolesti, anoreksije i bulimije, dva izrazito teška i česta poremećaja u prehrani, problema koji zahvaća sve veći broj mladih. Pokušavajući se odmaknuti od paušalnih zaključaka o anoreksiji i bulimiji kao pubertetskim hirovima, predstava ih tretira kao čin krajnje autodestrukcije, situaciju životne ugroženosti i stanje teške tjelesne iscrpljenosti. Osnovna prizma scenskog događanja postaje motiv pokušaja izlječenja, odnosno pokušaja da se ponovno uspostavi kontrola nad vlastitim životom. Pokušaja je puno, svaki dan obećava novi početak, ali donosi novi poraz. Život s anoreksijom i bulimijom tako se pretvara u začarani krug iz kojeg je nemoguće izaći bez pomoći drugog.
Pričajući o anoreksiji i bulimiji, predstava istovremeno govori i o suosjećanju, razumijevanju, odrastanju, tijelu, hrani, usamljenosti, hrabrosti, ali i o ignoranciji i potpunoj neosjetljivosti društva koje oboljele odbacuje i na svojevrsni način stigmatizira.
Igraju: Nika Mišković i Mia Biondić
Predstava je namijenjena mladima od 11 godina na više, a ulaz je slobodan.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!