Predstava Hercegovci za volanom otvara jesenju sezonu Festivala Opatija @ Adiatic

hercegovci_za_volanom

Radi se o djelu nastalom prema predlošku Mire Gavrana, koje je režirao Zoran Mužić, a glavne uloge odigrali Slavica Knežević, Marija Borić, Zvonimir Zoričić, Žarko Potočnjak i Ivica Pucar.

Opatija – Kazališna predstava ”Hercegovci za volanom” u izvedbi Gumačke družine Histrion iz Zagreba koja održat će se večeras, u petak 4. listopada s početkom u 20 sati u Dvorani hotela Adriatic.

Radi se o djelu nastalom prema predlošku Mire Gavrana, koje je režirao Zoran Mužić, a glavne uloge odigrali Slavica Knežević, Marija Borić, Zvonimir Zoričić, Žarko Potočnjak i Ivica Pucar.

U ”Hercegovcima za volanom” Miro Gavran, kao i uvijek, iskreno progovara o ”našoj” sveopćoj potrebi za otimačinom bivše nam zajedničke imovine, lakomosti i pohlepi u pretvorbi vlasništva (na tako prepoznatljivo – naš način).

U središtu su radnje službeni vozači koji su sjedeći satima u automobilima sa svojim ministrima, postupno postali upućeni u njihove tajne, pa s njima zasnovali i poslovne veze na rubu ili preko ruba zakona. I tako, vozači iskorištavaju svoju poziciju, osnivaju fiktivna poduzeća, trguju dionicama, bogate se i siromaše, ucjenjuju svoje šefove (ali i svoje kolege)…

Predstava je izvedena preko 150 puta, a glumci su joj nagrađeni na Danima satire dvjema nagradama – Slavica Knežević za ulogu Štefe Nagradom ”Zlatni smijeh”, a Zvonimir Zoričić za ulogu najprihvaćeniju od publike Nagradom ”Ivo Serdar”.

Cijena ulaznice je 60 kuna, dok studenti i umirovljenici plaćaju ”povlaštenu” cijenu u iznosu od 40 kuna. Ulaznice se mogu u pretprodaji kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici i u Foto Reviji u Rijeci, kao i putem interneta (www.kulturaplus.com). Na dan izvedbe, ulaznice se mogu kupiti ispred dvorane od 19 sati.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!