Predstava & koncert @ Opatija

teatar_exitOpatija – Nakon višemjesečne suše po pitanju kulturnih događaja u Opatiji, ovaj petak nas očekuju čak dvije poslastice. Krenimo redom. Predstava Balon, Teatra Exit iz Zagreba, održat će se ovaj petak, 12. ožujka, u Kongresnoj dvorani hotela Adriatic s početkom u 20 sati.

Balon je predstava o ”Glumcu” – o iluziji koju on stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom, predstava o ”Glumčevu” identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru.

Neka od najvećih imena hrvatskoga glumišta nastavljaju u Balonu već poznatu exitovsku tradiciju bravuroznoga glumačkog teatra u kojem do izražaja dolazi moć glumačke transformacije. A ekipu sačinjavaju: Ksenija Marinković, Ana Maras, Krešimir Mikić i Vilim Matula, tekst potpisuje Mate Matišić, a režiju Mislav Brečić. Ulaznice se mogu kupiti u Festivalu Opatija (271-377 ili 711-124), u TIC-u Rijeka i na kartomatu, po cijeni od 60 kuna.

Nakon kazališta na red je došao koncert. Koncert “Mladi Opatijci u čast Ivi Robiću” održat će se iste večeri u Zlatnoj dvorani hotela Imperijal, s početkom u 19 sati.

Na istoimenom koncertu nastupiti će: učenici glazbenih škola Mirković i Tarla, dječji zborovi ”Mići vrapčići“ i ”Opatijski dječaci“, glazbeni vrtić ”Girotondo“, Maria Marinović, DND Opatija, Mažoretkinje Grada Opatije. Zdenka Vučković i zbor Maestral nastupiti će kao posebni gosti na ovom glazbenom happeningu, kojeg je organizirala Udruga ”Serenada Opatiji”, pod pokroviteljstvom Grada Opatije i Turističke zajednice Grada Opatije.

ivo_robic_plakat

Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!