Predstava: Picasso @ hotel Adriatic

picasso_sm…u drami Jeffreya Hatchera zatičemo Picassa 1941. godine u okupiranom Parizu…
…kazalište “Playdrama” iz Splita izvesti će predstavu…

Opatija – Ove nedjelje, 09. listopada s početkom u 20 sati, u Kongresnoj dvorani hotela Adriatic, kazalište “Playdrama” iz Splita izvesti će predstavu Picasso.
U predstavi igraju Elvis Bošnjak i Lana Helene Hulenić, režiju potpisuje Nenni Delmestre, dok je za scenografiju, kostimografiju te glazbu zadužena Lina Vengoechea.
Pablo Picasso je zasigurno jedna od najznačajnijih umjetničkih figura 20.-og stoljeća čija intrigantna osobnost provocira našu znatiželju jednako kao i njegov umjetnički genij.
U drami Jeffreya Hatchera zatičemo Picassa 1941. godine u okupiranom Parizu. Kao i mnogi drugi represivni režimi, nacisti posebnu pozornost poklanjaju umjetnosti, nastojeći diskreditirati sve ono što se suprotstavlja ili ne veliča njihove ideološke okvire. U tu svrhu organiziraju izložbu Degenerirane umjetnosti na kojoj namjeravaju predstaviti i Picassa. Sva djela izložena u ovom čudnom salonu trebaju nakon izložbe biti spaljena. Hatcherova duodrama započinje kada, u ime nacističkog Ministarstva kulture, Picassu u posjet dolazi gospođica Fischer, sa zadatkom da otkrije koji je od tri rada što ih posjeduje originalni Picasso. Iza sva tri crteža krije se i Picassova osobna priča, tako je veliki umjetnik doveden u poziciju Sofijinog izbora u kojoj sam mora izabrati djelo koje će biti spaljeno. Hatcher razvija napetu igru, podiže snažni emotivni vrtlog u kojem traje strastvena borba za svaki pojedini crtež.
N. Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!