Predstava Plemena ovog utorka na Crekvini @ Kastav

plemena_noc_kazalista_opatija_2013

Priča je to o dva brata, o izdaji i ljubavi u kojoj na kraju svi učimo slušati jedni druge. Priča je to o obitelji u kojoj će svatko moći prepoznati i svoju obitelj.

Kastav – Predstava Plemena, u izvedbi Teatra Exit, održat će se ovog utorka, 21. srpnja, s početkom u 21 sat na Crekvini. Plemena nam pružaju sliku današnjeg svijeta, govore o potrebi za pripadnosti i o svemu što ona nosi: od pojedinačnih hijerarhija, interesa i pravila počevši od same obitelji nadalje.

Kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji ova višestruko nagrađivana drama nam pokazuje da o toj (ne)pripadnosti i dalje ovisi sreća pojedinca. Štoviše, umjesto da nam ponavlja kako smo svi jednaki Plemena nam nude spoznaju i ukazuju na činjenicu koliko smo različiti. Gdje se ipak nalazi taj prostor u kojem plemena mogu naći suživot i kako – o tome govori ova predstava.

Gluhi Billy odrasta u obitelji u kojoj svi čuju. On zna da je drugačiji, ali svoj prostor, pripadnost i samopouzdanje stječe tek upoznavši djevojku koja ga upoznaje sa svijetom gluhih. To dovodi do velikih, dramatičnih, promjena u cijeloj obitelji koja kroz Billyjevo osamostaljivanje doživljava lom, rasap i katarzu. Priča je to o dva brata, o izdaji i ljubavi u kojoj na kraju svi učimo slušati jedni druge. Priča je to o obitelji u kojoj će svatko moći prepoznati i svoju obitelj.

Slaven Španović je za ulogu Billyja 2013. godine dobio Nagradu hrvatskog glumišta za mladog glumca do 28 godina. Premijera predstave održana je 17. i 19. travnja 2013. u Teatru Exit. Na predstavi je surađivao Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba

Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se nabaviti u Festivalskom uredu, Trg Matka Laginje 4, Kastav te na sljedećim prodajnim mjestima: Dallas Records, Splitska 2a, Rijeka, Dallas Records, Tkalčićeva 7, Zagreb, Foto Revija, Užarska 28, Rijeka, Ex libris, Riva Bouduli 3B, Rijeka, New Sound, Trg maršala Tita 2, Matulji te na www.mojekarte.hr.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!