Predstava “U svoja 4 zida” u Zori

Predstava "U svoja 4 zida"

Predstava: U svoja 4 zida

Opatija – U sklopu projekta ”Zajedno protiv predrasuda”, udruge Lori i Alarm u suradnji s opatijskom gimnazijom Eugena Kumičića, predstaviti će javnosti kazališnu predstavu ”U svoja 4 zida”. Predstava će se održati 30.listopada.2009., u kulturnom domu Zora u Opatiji (Vladimira Nazora 2), s početkom u 18.20 sati.

Predstava je nastala u sklopu zajedničkog projekta udruga Lori i Alarm ”Forum-kazalište u akciji – zajedno protiv predrasuda” u suradnji s udrugama Kocka s Raba, Crta iz Opatije i Idem i ja s Lošinja.

Predstava “U svoja 4 zida” tematizira svakodnevicu pripadnika/ca seksualnih i rodnih manjina te društvo koje im nameće život ”U svoja 4 zida”. Forum-kazalište je oblik interaktivne scenske igre u kojoj publika dobiva priliku da svojim intervencijama (postavljanjem pitanja likovima, zamjenom izvođača ili uvođenjem novog lika/likova) aktivno utječe na ishod prikazane priče. Predstavama se nastoji poticati prihvaćanje različitosti i njegovanje tolerancije te utjecati na smanjenje predrasuda, osuđivanja i nasilja nad pripadnicima/cama seksualnih i rodnih manjina u Hrvatskoj.

Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!