Predstava “Život u koricama: priča o knjizi” za početak Mjeseca hrvatske knjige @ Lovran

Ovom predstavom otvara se ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige čija je tema kulturno nasljeđe i baština, a ulaz je slobodan.

Opatija – U ponedjeljak, 15. listopada s početkom u 19 sati u Kinu “Sloboda” Lovran, održat će se suvremena scensko plesna predstava “Život u koricama: priča o knjizi”.

– Predstava opisuje i prati život Knjižnice kroz različita vremenska razdoblja, započevši s čitaoničkim pokretom u doba Hrvatskog narodnog preporoda sve do suvremenog finala u modernoj knjižnici opremljenoj različitim medijima i tehnologijama u kojoj pisana riječ ne da nije zaboravljena već dobiva nove dimenzije. Posebnost predstave jest korištenje tekstova iz knjige “Tr ši” Ivanke Glogović Klarić. Predstava je nastala kao rezultat suradnje djelatnika opatijske Knjižnice i Plesnog art laboratorija. Izvođači su akademski glumci Marina Štanger, Tanja Slavić, Zoran Josić te balerina Kristina Kaplan – Rukavina, a koreorežiju potpisuje renomirana scenska umjetnica Senka Baruška, najavili su organizatori.

Ovom predstavom otvara se ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige čija je tema kulturno nasljeđe i baština, a ulaz je slobodan.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!