Predstavljanje knjige ‘Preluk – legenda koja živi’ ovog ponedjeljka u Vili Antonio

Knjiga je specifična svojim sadržajem, prvenstveno prikazuje biografije svih svjetskih prvaka u brzinskom motociklizmu, što su bili sudionicima utrka svjetskog prvenstva na Preluku od 1969. do 1977. godine.

PRELUK-legenda koja živi, naslovnica knjige

Opatija –  Nakon matuljske premijere, drugo predstavljanje knjige „Preluk – legenda koja živi“ autora Gorana Slavića, održat će se u opatijskoj Vili Antonio u ponedjeljak, 4. studenog s početkom u 18 sati.

Goran Slavić zasigurno je jedan od najboljih poznavatelja auto-moto sporta u nas, do sada autor niza tekstova, posebnih povijesnih priloga, kao i samostalnih izdanja, od kojih uz ovo najnovije vrijedi izdvojiti i knjigu „900 imena Formule 1“.

Preluk 1977.-Angel Nieto (snimio M.Krpan)

– Dugo sam želio ovakvu knjigu, od najranije mladosti zagrizao sam u čari oktana, uživao u svim GP utrkama Preluke, do danas ostao vjeran sportovima brzina na kotačima, sve svoje bilješke, susrete i sjećanja objedinio kroz specifične priče o životu i sportskim uspjesima svjetskih motociklističkih prvaka koji su pohodili naš legendarni Preluk, koji su pobjeđivali na njemu, koji su slavu jedne od rijetkih svjetskih staza ovakve konfiguracije i statusa ponosno pronosili svijetom. Prenijeta su tu i sjećanja, niz razgovora s nekolicinom spomenutih, što je posebno vrijedan sadržaj. Zahvalan sam izdavaču, posebno gospodinu Vladimiru Vujnoviću što mi je omogućio ostvarenje dječačkog sna, a vjerujem da sam uveličao jubilej 80 godina Preluke i za buduće generacije ostavio jedan vrijedan dokument i sadržaj, jednostavno da se ne zaboravi, kazao je na dojmljivoj promociji Goran Slavić.

PRELUK-ZADNJI START 19.6.1977. foto M.K.

Knjiga je specifična svojim sadržajem, prvenstveno prikazuje biografije svih svjetskih prvaka u brzinskom motociklizmu, što su bili sudionicima utrka svjetskog prvenstva na Preluku od 1969. do 1977. godine. Taksativno povezuje i sva druga značajna oktanska zbivanja na području Matulja i Opatije kroz povijest i nije isključivo sadržaj o suhoparnim podacima, već dodiruje niz gotovo i nepoznatih detalja.

error: Content is protected !!