PREDSTAVLJEN AMBICIOZAN PLAN Kvarnerska inicijativa planira osnovati 22 ogranka unutar PGŽ-a

Kvarnerska inicijativa posvećena je unaprjeđenju kvalitete života u gradovima, općinama i naseljima u Primorsko-goranskoj županiji.

Opatija – Trogodišnji plan regionalne platforme Kvarnerske inicijative – regionalne platforme nedavno su donijeli članovi inicijative s ciljem osnivanja 22 ogranka u Primorsko-goranskoj županiji. Točnije u 9 gradova i 13 općina.

– Odlučili smo iskoračiti na političku scenu nezadovoljni dosadašnjim načinom rješavanja komunalnih, prostornih i socijalnih problema u gradovima i općinama diljem Primorsko goranske županije. . Bez obzira koja je politička opcija u posljednje vrijeme bila na vlasti, primjetan je izostanak rješavanja važnih problema u korist građana. Za rješavanje vitalnih pitanja od kojih zavisi budućnost naše djece ne treba ni ideologija ni političko prepucavanje i razvrstavanje. Treba jednostavno zasukati rukave i u već poodmaklom 21. stoljeću početi se doista i ponašati kao da je to stoljeće stiglo. Trebaju nam nova znanja i novi pristupi, upravo ono što može donijeti Kvarnerska inicijativa, istaknuo je Ante Štampalija, predsjednik Kvarnerske inicijative – regionalne platforme.

Pravci djelovanja Kvarnerske inicijative su bolje gospodarenja otpadom, briga o prostornom uređenju i problematika prometa i parkinga, zatim transparentnije upravljanje javnom imovinom i javnim financijama te transparentniji rad javnih tvrtki. Također, ističu i participacija građana u upravljanju i kvalitetnija komunikacija s građanima te pokretanje programa socijalne solidarnosti sa siromašnijim građanima.