Predstavljen niz novih odluka, Gradsko vijeće uskoro kreće u izmjene brojnih akata @ Opatija

Gradskom vijeću uskoro će se uputiti odluka za izmjenama pojedinih akata, kao što su oslobađanje od obveze plaćanja spomeničke rente, oslobađanje od obveze plaćanja zakupnine te od plaćanja komunalne naknade.

Opatija – Iz grada Opatije javljaju da je donesena nova Odluka prema kojoj se sve mjere sprječavanja širenja zaraze korona virusom koje su već na snazi produljuju do 4. svibnja 2020. godine.
Isto tako, obzirom na sasvim izvjesne ekonomske teškoće i situaciju u kojoj će se naći brojni poslovni subjekti na području Grada Opatije, gradonačelnik Ivo Dujmić će slijedom današnje Odluke Gradskom vijeću uskoro uputiti odluku za izmjenama pojedinih akata, kao što su oslobođenja od obveze plaćanja spomeničke rente, oslobođenje od obveze plaćanja zakupnine, oslobođenje od obveze plaćanja komunalne naknade. Gradske stručne službe pripremaju izmjene odgovarajućih normativnih akata.

– Zbog daljnjeg trajanja epidemiološke situacije, nastavlja se mjera prekida rada Dječjeg vrtića Opatija do dana 04. svibnja 2020. godine, a po potrebi i dulje. U razdoblju u kojem će se odvijati Online e-Učenje (virtualno nastavno okruženje), roditelji neće biti dužni plaćati uslugu produženog boravka, školske marende i/ili ručka, izvannastavnu nastavu talijanskog jezika i sve ostale izvannastavne aktivnosti. 11. Nastavlja se obustava prometovanja opatijskog CITY BUS-a, do dana 04. svibnja 2020. godine, kako bi se spriječilo nepotrebne međusobne kontakte, širenje zaraze na javnim sredstvima te kako bi se zarazu i mogućnost zaraze COVID-19 virusom svelo na najmanju moguću mjeru. 12. Za sve obveznike komunalne naknade i naknade za uređenje voda, čija obveza dospijeva do kraja travnja 2020. godine, odgađa se rok dospijeća do 04. svibnja 2020. godine. Zadužuju se stručne službe da pripreme izmjene odgovarajućih normativnih akata za potrebe oslobođenja od plaćanja obveze plaćanja komunalne naknade. 13. Svi zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Grada Opatije koji obustave svoje poslovne aktivnosti do dana 04. svibnja 2020. godine, oslobađaju se plaćanja zakupnine. Zadužuju se stručne službe da pripreme izmjene odgovarajućih normativnih akata za potrebe oslobođenja od plaćanja obveze plaćanja zakupnine. Primjena istih mjera prema zakupoprimcima nalaže se trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama koji je osnivač/suosnivač Grad Opatija, samo su neke od donesenih mjera, dok kompletan dokument možete pročitati OVDJE

error: Content is protected !!