Predstavljen novi vozni red – uvode se dodatne linije, ali rastu i cijene @ Opatija

...ilustracija...

…ilustracija…

Ipak, novi vozni red vjerojatno će dovesti i do većih cijena za građane. Kako su istaknuli u Gradu Opatiji, cijene karata neće biti iste kao u sustavu City bus, već će biti utvrđene prema cjeniku i zonama Autotroleja.

Opatija – Nova organizacija javnog gradskog prijevoza u Opatiji predstavljena je jučer na tiskovnoj konreferenciji, a stupit će na snagu od 1. svibnja te donosi novu – odnosno obnovljenu – Autotrolejevu liniju broj 35, kojom će voziti mali autobus na plin. Prema riječima sudionika konferencije, prednost prelaska na novog prijevoznika jest u tome što će korisnici moći koristiti iste karte prilikom presjedanja, a u novi vozni red ”ugrađene” su realne situacije na terenu.

Što se financiranja tiče, gradonačelnik je naveo da je nova organizacija jednaka po izdvajanjima iz proračuna kao i dosadašnja. Glasnogovornica Autotroleja Kristina Danilović Prijić navela je da će se zasigurno raditi na podizanju kvalitete i standarda, osobito na liniji 32, te da će na liniji 35 voziti ”plavi bus” odnosno autobus na plinski pogon, dok je voditelj Odjela optimizacije i podrške prometa u Autotroleju Robert Mrvčić istakao da se pri izradi voznog reda posebno vodila briga o tome da se što je bolje moguće prilagode termini polaska i dolaska uvažavajući rasporede školske djece, odnosno radno vrijeme odraslih, a pazilo se i na veze pri mijenjanju linija.

Nova linija 35 prometovat će na trasi od Opatije preko Ičića i Poljane do Veprinca, te natrag preko Nove ceste i Tošine, s time da će dvaput dnevno produžiti od Veprinca i prema Zatki. Radnim danom ukupno je predviđeno 12 vožnji smjer Veprinac-Opatija i 12 vožnji smjer Opatija-Veprinac. Linija 34 vozit će na relaciji od Opatije preko Voloskog i Pavlovca do Matulja sa zadnjim stajalištem u Veprincu, dok će nedjeljom i praznikom produžiti i do Učke. Radnim danom ukupno je predviđeno 11 vožnji smjer Opatija-Veprinac i 10 vožnji smjer Veprinac – Opatija.
Promjene se uvode i u liniju 37 koja povezuje Opatiju, Pobri, Matulje i Kastav, koja će radnim danom 13 puta voziti iz Opatije prema Kastvu, a dvanaest puta u suprotnom smjeru. Linije 32 i 36, koje također prolaze opatijskim područjem, vozit će i dalje po dosadašnjem rasporedu.

Ipak, novi vozni red vjerojatno će dovesti i do većih cijena za građane. Kako su istaknuli u Gradu Opatiji, cijene karata neće biti iste kao u sustavu City bus, već će biti utvrđene prema cjeniku i zonama Autotroleja.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!