Predstavljen Porin – tjedan Hrvatske glazbe @ Opatija, Rijeka

Večeras, na Ljetnoj pozornici u Opatiji od 21 sat Narodni radio časti besplatnim koncertom Massima, koji je s 9 nominacija i hit albumom jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg Porina. U opatijskom caffe baru ”Galija“ za tu večer od 22:30 Croatia Records priprema “zBRKa PARTY powered by Jugoton TV“.

Opatija – U Hotelu Milenij predstavljena je bogata ponuda zbivanja devetnaestog izdanja dodjele Diskografske nagrade Porin, koji se od 3. do 5. svibnja održava u Opatiji i Rijeci pod nazivom “Porin za 5!”.

Direktorica TZ Opatije Jasna Doričić Sanković, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar, zamjenik gradonačelnika Opatije Ernie Gigante Dešković, tajnica predsjedništva Hrvatske glazbene unije Jadranka Čubrić, direktor diskografske nagrade Porin Siniša Bizović, predsjednik Instituta hrvatske glazbe Goran Končar i urednica zabavnog programa Hrvatske televizije Elizabeth Homsi najavili su događaje koji će se odvijati u Opatiji i Rijeci za vrijeme trajanja Tjedna hrvatske glazbe i dodjele nagrade Porin.

Predsjednik Instituta hrvatske glazbe Goran Končar naglasio je kako je ovo peti Porin koji se održava u Opatiji, a drugi u Rijeci te se nada još mnogima u ovim gradovima. Najavio je večerašnji nastup Zagrebačkog kvarteta u hotelu Kvarner pod nazivom Carski susret, kojim se obilježava povijesni susret dvaju careva, austrougarskog cara Franje Josipa I i njemačkog cara Vilima II 1894. godine u Opatiji.

Urednica zabavnog programa Hrvatske televizije Elizabet Homsi izrazila je zadovoljstvo što se dodjela održava u novoj dvorani Centar Zamet jer će se tamo moći pokazati tehničke i produkcijske inovacije na sceni, u rasvjeti i u programu. Pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar pohvalio je odvažnost Grada i Odjela za kulturu koji se usuđuje biti pokrovitelj jednog estradnog događaja, naglasivši kako će i nešto od suvremene kulture jednog dana postati kulturna baština.

Direktorica TZ Opatije Jasna Doričić Sanković izrazila je zadovoljstvo što uz zabavna događanja Porin nudi i neka posebna, poput Porin Gastro Showa, koji će se održati u subotu kada će uz Dražena Turinu Šajetu kuhače ukrstiti sudionici Porina te spremati kvarnerske škampe, a posebno je pohvalila opatijske ugostitelje koji su se s ponudom menija po prigodnim cijenama priključili manifestaciji.

Tajnica predsjedništva Hrvatske glazbene unije Jadranka Čubrić istaknula je da je Porin vrh glazbenih događanja cijele godine, te izrazila zadovoljstvo što se Porin vratio u Primorsko-goransku županiju. Najavila je Antiporin koji se večeras održava u Harteri, besplatni koncert u organizaciji Kluba ljubitelja buke. Direktor diskografske nagrade Porin Siniša Bizović naglasio je kako na Porinu ne postoje gubitnici i svi su dobitnici, jer biti nominiran među tri najbolja u Hrvatskoj je veliki uspjeh. Također je najavio izložbu Porin Photo Fame na terasi Milenij večeras u 20 sati i besplatan koncert Massima na Ljetnoj pozornici u 21 sat.

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!