Predstavljen prijedlog novih uvjeta parkiranja: Cijene prve zone 5 kuna ljeti, 3 kune zimi @ Opatija

…ilustracija…

Prijedlog predstavničke većine predviđa i premještanje parkirnih područja oko hotela Ambasador, tržnice i Doma zdravlja na Novoj cesti iz nulte u prvu zonu, kao i korekciju cijene dnevne karte u zoni 1 u sezoni sa 160 kuna na 75 kuna, te van sezone sa 60 na 30 kuna.

Opatija – Predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić predstavio je prijedlog izmjena i dopuna Odluke o uređenju prometa na području Grada Opatije, koji je uputio gradonačelniku Ivi Dujmiću pozvavši ga da ih preda na javno savjetovanje „kako bismo mogli u što kraćem roku osigurati kvalitetno parkirno rješenje u Opatiji“.

– Promjene se odnose na uočene nedostatke i neuralgične točke koje su se pokazale već u prvim danima valjanosti novih uvjeta koji su izglasani na 9. sjednici Gradskog vijeća 13. travnja te su stupili na snagu 27. travnja, naveo je Kurelić.

Prema prijedlogu, cijena sata parkiranja u prvoj zoni smanjila bi se na 5 kuna u ljetnim mjesecima, a 3 kune izvan sezone. Skratio bi se i sezonski period, na razdoblje od 1. svibnja do 30. rujna. Prijedlog predstavničke većine predviđa i premještanje parkirnih područja oko hotela Ambasador, tržnice i Doma zdravlja na Novoj cesti iz nulte u prvu zonu, kao i korekciju cijene dnevne karte u zoni 1 u sezoni sa 160 kuna na 75 kuna, te van sezone sa 60 na 30 kuna, uz dopuštanje mogućnosti da se naplata dnevne karte može ostvariti u roku od 8 dana i plaćanjem na daljinu.

Konačno, novim prijedlogom traži se razmatranje ublažavanja efekta širenja površina pod naplatom na djelatnike u Opatiji nakon provedenog javnog savjetovanja.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!