Predstavljen program događanja za Dan grada @ Opatija

dan_grada_logo…na sam dan Sv. Jakova, 25. srpnja, održat će se Sveta misa i procesija gradom…
…zanimljiva novost je i podvodna izložba Hrvatskog muzeja turizma…

Opatija – Na konferenciji za novinare u Gradu Opatiji jučer je predstavljen dio programa koji pripremaju brojne ustanove, insititucije, hotelijeri i udruge Opatije, a čiji je centralni dio manifestacija Kaisernacht koja će se održati od 15. do 17. srpnja.
– Pokušali smo u jedan program objediniti sve manifestacije koje se događaju u tom periodu, neovisno o tome tko ih organizira. Kao i uvijek, najaktivnije su naše udruge, ali ove godine značajan doprinos dali su i hotelijeri i ugostitelji. Budući da obilježavamo 100 godina našeg obalnog šetališta, to ćemo proslaviti maratonom za muškarce i žene, a svoj dolazak najavio je i proslavljeni etiopijski maratonac Erkolo Ashenafi. Carska noć traje tri dana, a tijekom nje čitav centar grada postat će velika pozornica na kojoj ćemo pokazati svoju slavnu prošlost, kazao je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.
kaisernacht_vol2_sm
Ove godine Hrvatski muzej turizma priređuje otvorenje izložbe slika Mladena Veže, dok je za 27. srpnja najavljeno vrlo zanimljivo otvorenje, i to podmorske galerije HMT-a ispred Hotela Kvarner. Na dubini od 5 metara u moru bit će izložene skulpture autora Siniše Majkusa. Izložba je otvorena do kraja kolovoza, a zainteresirani eksponate mogu pogledati – s ronilačkom maskom. Tijekom noći, skulpture će u moru biti osvijetljene.
V. d. ravnateljica Festivala Opatija Zlata Torbarina podsjetila je na bogati program Festivala mjuzikla, u sklopu kojega večeras publika ima priliku vidjeti uprizorenje djela ”Maratonci trče počasni krug” u izvedbi beogradskog Pozorišta s Terazija na Ljetnoj pozornici, dok je za 22. srpnja na repertoaru mjuzikl ”West Side Story”.
Ove se godine održava i jedriličarska regata pod nazivom ”Homo si bordižat“ 23. srpnja u organizaciji YC Opatija i restorana Yacht Club. Predsjednik Kluba Mario Šikić naveo je da će ruta jedrenja u slučaju maestrala biti Opatija-Lovran-Volosko-Opatija, sa startom i ciljem ispred opatijske luke.
nk_opatijaa-sm
U sportskom programu, povodom sto godina NK Opatija održat će turnir 29. i 30. srpnja, na kojem će sudjelovati ekipe Grobničana, Orijenta, Crikvenice i Opatije, a izvan konkurencije zaigrat će i juniorska ekipa talijanskog kluba Udinese, a KŠR Gorovo održat će svoj tradicionalni sportsko-rekreativni program, uz speedminton kup, rukomet na pijesku, nordijsko hodanje lungomarem, aerobic day te dječjom olimpijadom na vodi.
Liburnia Riviera Hoteli, pojasnila je voditeljica produkt linije sporta, zabave i animacije Danijela Žibert, uključeni su kroz organizaciju ”Ljubav u Opatiji” – događaja opisanog kao ”žive slike uz kostimirano vođenje Opatijom” što će se odvijati 22.srpnja, šetnjom od Ville Angioline do Hotela Imperial.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!