Predstavljen program Festivala Kvarner @ Opatija

festival-kvarner…prvi koncert na rasporedu je već 23. travnja, kada će nastupiti orkestar Akademije Ossiah…
…cjelovit program Festivala Kvarner potražite na njihovim službenim stranicama
Opatija – Program Festivala Kvarner, jedinstvene opatijske manifestacije posvećene klasičnoj glazbi, predstavljen je jučer u prostoru Ville Angioline, a u drugom izdanju organizatori su spremili i zanimljivo iznenađenje – ove godine počinje ciklus posvećen Beethovenu, a tijekom ovog i narednih izdanja Festivala izvest će se svih devet njegovih simfonija.
– Ne vjerujem da je u posljednjih dvadeset godina ikad izvedeno svih devet simfonija na istom mjestu. To je dodatna potvrda naše vrijednosti, jer uz kvalitetu izvođača vodimo računa i o kvaliteti programa. Vrlo sam sretan što mogu predstaviti ovako dobar program, u kojem ima sjajnih imema i solista poput Martine Filjak, uz Ivu Pogorelića najkvalitetnije i međunarodno najpriznatije hrvatske pijanistice, kazao je intendant festivala, dirigent Michael Fendre.
Tijekom narednih šest mjeseci u prostoru Kristalne dvorane hotela Kvarner izvest će se šest koncerata, dok će jedan komorni natstup biti održan i u lovranskoj Villi Astri.
– Druga godina festivala je najteža, a mi upravo u drugoj godini ostvarujemo velik napredak, koji će nam omogućiti i dobru bazu za daljnju suradnju s EU, poručio je Fendre.
Prvi koncert na rasporedu je već 23. travnja u 19 sati, kada će okrestar Akademije Ossiah na čelu s dirigentom Hansom P. Ochsenhoferom u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner izvesti Malu noćnu muziku W. A. Mozarta, Serenadu u E-duru A. Dvoraka i Divertimento A. Bartoka. Ulaznice su već u prodaji, a mogu se kupiti po cijenama od 70, 90 i 110 kuna.

Liburnija.net: Izvrstan koncert podravnanjem Maestra Rémya Ballota @ Opatija

Liburnija.net: Izvrstan koncert podravnanjem Maestra Rémya Ballota @ Opatija


Festival Kvarner sve je prisutniji i izvan Hrvatske, a iako je tijekom prošle godine u publici sjedio velik broj – oko trećina – stranih posjetitelja, ove godine on bi se mogao i povećati. Prije svega, zahvaljujući i pozitivnim recenzijama koje je Festival dobio u stranom tisku, među kojima se ističe reportaža objavljena u britanskom listu The Daily Telegraph.
– Očekujemo da će već ove godine, a zatim i u narednim izdanjima festivala u publici sjediti sve više inozemnih gostiju, a konačan nam je cilj da izgradimo takvu prepoznatljivost u europskim okvirima da opatijski turisti planiraju svoj posjet gradu oko datuma naših koncerata, kazao je predsjednik Udruge Festival Kvarner Vjekoslav Martinko.
Cjelovit program Festivala Kvarner potražite na njihovim službenim stranicama.
Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!