Predstavljen program 'učeničkog dana'

tortille_sm1Opatija – Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorima Grada Opatije program ”cjelodnevnog boravka” na ičićanskoj plaži predstavili su učenici opatijskih srednjih škola koji su program i osmislili, članovi udruge ”Delta” koji su im pružili stručno vodstvo te predstavnici gradske izvršne vlasti koja je nositelj čitavog događanja. Radi se o projektu “Jazz, Dance & Volleyball” koji je nastao kao produkt “Dana akcije”, projekta udruga “Delta” i GONG tijekom kojeg su učenici stjecali znanja o pisanju projekata i suradnji s jedinicama lokalne samouprave.
– Važnost ove inicijative od višestrukog je značaja, jer ovi projekti pokazuju kako kroz aktivnu suradnju između jedinice lokalne samouprave i civilnog sektora, odnosno udruga koje okupljaju građane, mladi mogu uspješno realizirati svoje ideje, kazao je zamjenik gradonačelnika Opatije Ernie Gigante Dešković.
Najboljim projektom proglašen je onaj grupe “Tortille”, koji će se i realizirati ove subote, od 15 sati, na ičićanskoj plaži, a koji obiluje plesom, glazbom i sportom, a tog će se dana predstaviti i ”newsletter” Orange Post, rad novinarske sekcije koja je pričom popratila ”Dan akcije”. Kreće se “sportski”, uz turnir u odbojci na pijesku i nastup plesne grupe ”Flame”, a vrhunac večeri počinje u 20.30 sati nastupima Damira Halilića – Hala te Denisa Razumovića – Razza i Spartaca Črnjarića.
Učenici opatijske Hotelijersko – turističke škole Katja Milošević i Patrik Mršnik te Igor Bajok iz Udruge Delta istaknuli su kako vjeruju da je ovo tek početak te da će se ovakvi projekti održati i ubuduće.

The Orange post - naslovnica

The Orange post - naslovnica


D. Žic