Predstavljen Vodič za slobodne aktivnosti te nove aktivnosti DND-a Opatija

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tajnica Društva “Naša djeca” Sanja Škorić najavila je upise u aktivnosti DND-a koji će se održati od 4. do 20. rujna 2013. radnim danom od 9.00 -12.30 i od 17.30 – 19.00 sati u prostorijama na Punta kolovi.

Opatija – U uredu gradonačelnika danas je predstavljeno novo izdanje Vodiča kroz predškolske i školske slobodne aktivnosti za Grad Opatiju “Djeca i slobodno vrijeme: U traženju novih znanja”, koje izdaje Društvo “Naša djeca” Opatija već jedanaest godina, najavljeni su upisi u aktivnosti DND-a te predstavljene dvije nove aktivnosti – Pomoć u učenju i Radionica za darovite “Lampica”, kao i izbori za Dječje gradsko vijeće.

Zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić istaknula je da je Opatija Grad prijatelj djece te ovu prestižnu titulu nosi od 2005. godine, kada ju je stekao među prvim gradovima i općinama u Hrvatskoj. – To znači da kontinuirano ulažemo sredstva i radimo na podizanju kvalitete života svojih najmlađih građana, kazala je zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić te pozvala sve prisutne na 7. Susret Gradova i općina prijatelje djece koji će se održati u Opatiji 13. rujna ove godine. Sudjelovat će dužnosnici i djeca Gradova i općina prijatelje djece iz cijele Hrvatske, a svoje su prisustvo potvrdili i pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić, župan PGŽ Zlatko Komadina, dječja pravobraniteljica Mila Jelavić, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, voditeljica UNICEF-a za Hrvatsku Đurđica Ivković i mnogi drugi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autorica Vodiča kroz predškolske i školske slobodne aktivnosti za Grad Opatiju “Djeca i slobodno vrijeme: U traženju novih znanja” Kristina Tubić kazala je kako se u njemu nalazi cjelovit prikaz sportskih, likovnih, glazbenih i svih ostalih aktivnosti koje se nude predškolskoj i školskoj djeci na području Opatije, Lovrana i okolice. – U Vodiču se govori o korisnosti uključivanja djece u slobodne aktivnosti, o poticanju kreativnosti, te zamkama koje donosi dosada kod djece kao što su pretjerano gledanje televizije, igranje kompjutorskih igrica, višesatno korištenje društvenih mreža, lutanje, loše društvo, pa čak i alkohol i droga. Vodič se dijeli besplatno, a tiska se iz sredstava Društva “Naša djeca” Opatija, koje ovim projektom promovira i rad drugih udruga s našeg područja koje se bave djecom i odgojem djece, istaknula je Kristina Tubić.

Tajnica Društva “Naša djeca” Sanja Škorić najavila je upise u aktivnosti DND-a koji će se održati od 4. do 20. rujna 2013. radnim danom od 9.00 -12.30 i od 17.30 – 19.00 sati u prostorijama na Punta kolovi. Aktivnosti počinju 10. rujna. – Sve programe DND Opatija verificiralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH i Agencija za odgoj i obrazovanje, naglasila je Sanja Škorić.

Stručna suradnica u DND-u Ana Kola najavila je dvije nove aktivnosti koje će se provoditi ove školske godine u DND-u, a to su Pomoć u učenju i Radionica za darovite “Lampica”. Voditelji radionice za darovite su pedagog Lucija Jančec i profesor fizike i informatike Petar Jelača, a provodit će se vježbe i aktivnosti za poticanje kreativnog mišljenja i socijalnih vještina.

Dječji gradonačelnik Ivan Tancabel najavio je izbore za IX. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, koje je krajem kolovoza raspisao gradonačelnik, a koji će se održati 10. listopada 2013. godine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kristina Tubić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net