Predstavljena fotomonografija “HNK Rijeka prvak Hrvatske i osvajač Kupa”

Naslov prvaka je satisfakcija svima nama. Napaćenom riječkom navijaču puku koji je naviknuo na teške trenutke. Sada možemo reći: I mi smo osvojili prvenstvo, ustvrdio je Lazzarich.

Rijeka – U gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je prezentacija fotomonografije “HNK Rijeka prvak Hrvatske i osvajač Kupa”. Knjiga autora Marinka Lazzaricha i Nikole Kurtija presjek je šampionske sezone 2016./2017. u kojoj je HNK Rijeka stigla do prvog naslova prvaka Hrvatske.

Delegaciju HNK Rijeka predvodio je predsjednik Damir Mišković, a predstavljanje su uveličali Mate Maleš i Andrej Prskalo, akteri nezaboravne sezone.

– Zahvalio bi se suradnicama Nikoli Kurtiju i Aleksandru Nešiću, grafičkom dizajneru koji je sve skupa uobličio. Uvijek je najteže osvojiti prvenstvo u sportu koji nudi najveću konkurenciju i plijeni najveći interes. Ali HNK Rijeka uspio je osvojiti tu titulu, rekao je Marinko Lazzarich na predstavljanju knjige.

– Živimo u vremenu digitalne tehnologije i svi u mobitelima imamo mnoštvo fotografija. Kada mi te slike gledamo? Nikada. Ova knjiga će ipak biti na našim policama i povremeno ćemo posegnuti za njom, te se podsjetiti na te dane. Andrej Prskalo i Mate Maleš, jednom kada završe karijeru, imat će knjigu koju će moći pokazati svojoj djeci, unucima, prijateljima… I zato ju je vrijedilo napraviti. Naslov prvaka je satisfakcija svima nama. Napaćenom riječkom navijaču puku koji je naviknuo na teške trenutke. Sada možemo reći: I mi smo osvojili prvenstvo, ustvrdio je Lazzarich.

Za fotografije je zaslužan Nikola Kurti, koji je sa svojim djelatnicima iz Foto Kurtija zabilježio sve važne trenutke u šampionskoj sezoni.

– Prije dvije i pol godine Damir Mišković je na “Noći HNK Rijeka” održao govor i najavio da će se Rijeka boriti za naslov prvaka. Ja sam to jako želio, ali nisam vjerovao. Kada sam počeo vjerovati? 18. rujna 2016. Rijeka je pobijedila Dinamo 5:2 i to je bio taj trenutak. Nakon utakmice napravili smo dvije zajedničke fotografije koje su potpisali igrači. Jednu je klub dao Dadi iz Armade, koji vrijedno skuplja sve detalje klupske povijesti, a jedna je ostala kod mene. Mislim da joj je mjesto na Rujevici, rekao je Nikola Kurti uručivši Damiru Miškoviću, predsjedniku Rijeke, zajedničku fotografiju slavlja nakon utakmice protiv Dinama.

Nikola Kurti otkrio je i jedan detalj koji ga je motivirao pri izradi fotomonografije.

– 1981. godine NK Opatija je izdala fotomonografiju. Na 91. stranici knjige je pionirska momčad, to je bila moja ekipa i moji prijatelji. Bio sam tako ponosan kada smo dobili tu knjigu. Još uvijek je čuvam i nadam se da će svi koji su bili dio ove sezone čuvati ovu knjigu kao jednu lijepu uspomenu, ustvrdio je Kurti zahvalivši se i Novom listu koji je u fotomonografiji sudjelovao ustupivši fotografije.

Damir Mišković, predsjednik Rijeke, osvrnuo se na knjigu u kojoj je zabilježen jedan od najvećih uspjeha HNK Rijeka.

– Hvala autorima na predivnoj knjizi. U ovih pet godina svi zajedno smo napravili puno za Rijeku. Zamolio bi sve da dolaze na utakmice kao i proteklih pet godina, da bude što više djece, nonica i nonića, da svi navijamo i kada ne budemo prvi… Mislim da nas je Rijeka sve učinila ponosnima. Budimo ponosni i snažni, dat ćemo sve od sebe da klub ide dalje ovim putem. I da će i dalje biti puna Rujevica, i danas, sutra Kantrida, ustvrdio je Damir Mišković, predsjednik HNK Rijeka.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Vojko Obersnel.

– Čestitke autorima jer vrijedno je da se podsjetimo svega što se događalo u tih nezaboravnih godinu dana, na nezaboravne aktere, podsjećanje na veliko veselje na tribinama, ali i nezaboravno slavlje na dočeku igrača u gradu. Ova knjiga će ostati u trajnoj uspomeni i onima koji se nisu imali prilike veseliti s nama, rekao je Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: HNK Rijeka

error: Content is protected !!