Predstavljena strukovna skupina prehrambene industrije i autohtonih proizvoda HGK @ Rijeka

strukovna_skupina_prehrambene_industrije_autohtonih_proizvoda_hgk_turina_buretic_bregi

Liburnijski kraj u strukovnoj skupini prehrambene industrije i autohtonih proizvoda predstavljat će Dalibor Buretić (Bregi d.o.o.) i Ivan Turina (Turina d.o.o.).

Rijeka – U Hrvatskoj gospodarskoj komori – županijskoj komori Rijeka jučer je konstituirana Strukovna skupina prehrambene industrije i autohtonih proizvoda.

Za članove Vijeća Strukovne skupine ugostitelja jednoglasno su izabrani Dora Ravnić (PIK d.d.), Damir Zanoškar (Gorski d.o.o.), Ivan Turina (Turina d.o.o.), Mladen Dragoslavić (Carnica d.o.o.), Petar Kajić (Agrocetin d.o.o), Ivan Juranić (Nada – Vrbnik d.o.o.), Dalibor Buretić (Bregi d.o.o.), Kristofor Justić (Kiflić d.o.o.) i Boris Dujmović (Mariolina d.o.o.).

Predsjednica nove Strukovne skupine Dora Ravnić tom je prigodom istaknula kako je proizvodnja općenito nazadovala u proteklom razdoblju te je bila zapostavljena u odnosu na trgovinu.

– Ako svi skupa ne učinimo nešto uz podršku HGK i drugih struktura da proizvodnja oživi i da se podigne na jednu razinu, biti će sve lošije, a bez proizvodnje i industrije nema stvaranja dodatne vrijednosti, dodala je Ravnić koja smatra da je inicijativa kreiranja ove Strukovne skupine izuzetno značajna jer su u nju uključena trgovačka društva iz djelatnosti prehrambene industrije i autohtonih proizvoda kojih na području Primorsko-goranske županije ima čak 216. Cilj rada ove skupine bit će promicanje i zaštita zajedničkih interesa te razvoj ove grane djelatnosti na području naše županije.

Edita Volar Pantić i Branka Ćosić iz Ministarstva poljoprivrede govorile su o sustavima kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda – zemljopisnim oznakama i oznakama zajamčeno tradicionalnog specijaliteta – EU zakonodavnog okvira te o postupku zaštite naziva poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, hrvatskim potencijalima u zaštiti autohtonih proizvoda i iskustva zemalja EU kao i o potporama u okviru Programa ruralnog razvoja za sufinanciranje uvođenja sustava kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!