Predstavljena zbirka ‘Putuju misli’ Jelene Jurine @ Matulji

Odgajateljica u matuljskom vrtiću očito je ”zadužila” brojne generacije matuljskih obitelji, koje s pažnjom prate svaku novu njenu zbirku, a ovo joj je već treća knjiga poezije.

Matulji – Rijetko kada je matuljska vijećnica dupkom puna – kad se dodijeljuju nagrade i organiziraju svečanosti povodom Dana Općine, uvijek je moguće barem naći neko mjesto ”sa strane, otraga”. No, ovog petka teško je bilo i probiti se stepenicama do hodnika na prvom katu zgrade matuljske Općine, a kamoli ući u prostoriju u kojoj se održavala promocija zbirke pjesama ”Putuju misli” Jelene Jurine. Odgajateljica u matuljskom vrtiću očito je ”zadužila” brojne generacije matuljskih obitelji, koje s pažnjom prate svaku novu njenu zbirku, a ovo joj je već treća knjiga poezije.

– Od prvih nagovaranja na izdavanje njenih u maloj bilježnici zapisanih pjesama pa do današnjeg dana svi smo skupa sazreli i nešto naučili, samo je oduševljenje i intenzivno proživljavanje njenih pjesama uvijek iznenađujuće novo i snažno, kazala je bivša ravnateljica matuljskog vrtića Vesna Matetić. Nije ona jedina među bivšim i sadašnjim Jurininim kolegicama koje su uveličale ovu svečanost – neke su čitale njene pjesme, u čemu su im se pridružili i vrtićki mališani, a poseban ”šlag na torti” bio je nastup klape ”Bajka”, prvi puta u javnosti, sastavljene od odgajateljica matuljskog dječjeg vrtića.

– Zbirka ”Putuju misli” je ispunjena s puno misli koje me odsjećaju na moje drage kojih više nema, svih ljudi koji me okružuju i djetinjstva koje ne mogu ispustiti iz svog zagrljaja, kazala je sama autorica, Jelena Jurina.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!