Predstavljene dvije varijante nogometnog igrališta – Stadion i velika garaža koštaju 60 milijuna kuna @ Opatija

Predstavljene dvije varijante nogometnog igrališta – Stadion i velika garaža koštaju 60 milijuna kuna @ Opatija

...ilustracija...

U skromnijoj varijanti, uz manji garažni prostor za pedesetak automobila, procjena troškova izgradnje stadiona iznosila bi oko 30 milijuna kuna.

Opatija – Dvije varijante rješenja nogometnog stadiona u Opatiji – jedna s velikom parkirnom garažom, a druga bez nje – predstavljene su nedavno na sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije. U skromnijoj varijanti, uz manji garažni prostor za pedesetak automobila, procjena troškova izgradnje stadiona iznosila bi oko 30 milijuna kuna, dok je druga varijanta, koja predviđa izgradnju garaže s oko 400 parkirnih mjesta ispod stadiona, bila bi otprilike dvostruko skuplja.

– Taj parking nije za utakmice, Opatija ne treba 400 mjesta za utakmice. Ali šteta je ne iskoristiti priliku i zadnju dobru lokaciju u gradu, blizu centra, za izgraditi nešto što nam je jako potrebno. Žalosti me što ste toliko protiv toga, rekao je Igor Puž gradonačelniku Ivi Dujmiću, koji se usprotivio drugoj varijanti koja je značajno skuplja, ali koja rješava i značajan problem u gradu – kazavši kako „ovaj grad ne može graditi stadion od 10 milijuna eura“. Požalio se gradonačelnik Dujmić i na prometno rješenje koje predviđa izgradnju još jednog semafora.

– Ne možete izgraditi tako skupu varijantu, Grad to ne može financijski izdržati, rekao je Dujmić, dodavši kako apelira na vijećnike da se vrate na prvu varijantu s garažom.

Na pitanje predsjednika Kluba vijećnika većine Fernanda Kirigina o rokovima pripreme dokumentacije za početak izgradnje, arhitekt Siniša Zdjelar kazao je kako bi se to u optimističnoj varijanti moglo odraditi kroz šest mjeseci. Međutim, pročelnik za prostorno planiranje Zdenko Tupanjac je kazao kako nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi i kako treba biti oprezan s predviđanjem rokova.

Neven Varljen (IDS) upitao je Tupanjca zbog čega se ti imovinsko-pravni odnosi nisu riješili u protekle četiri godine koliko se govori o projektu. Pročelnica Helena Masarić kazala je kako je logično da se nije kupovalo zemljište prije nego što je donesena konačna odluka o izgradnji stadiona.

– Drago mi je da se povela ova rasprava jer sam sada siguran da će Nogometni klub Opatija dobiti svoj stadion. Pred nama je jedan od najvažnijih dokumenata koje smo u prilici usvojiti, a teško da odluku možemo donijeti bez detaljnijih financijskih pokazatelja, rekao je Kirigin, dok je predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić dodao kako u sklopu ove točke dnevnog reda, odnosno prezentacije idejnih rješenja, nije zamišljeno donošenje odluke, već da ju se može prepustiti za sljedeću sjednicu u siječnju.

 

error: Content is protected !!