Predstavljeni kandidati IDS-a: Eduard Primožić za načelnika, Julie Pavić za zamjenika @ Lovran

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji lovranski IDS predstavio je svoje kandidate za izvršne funkcije u vlasti, a na izbore izlaze samostalno jer žele biti dosljedni svojim stavovima i svojim biračima te ne žele odustati od svojih ideja pod tuđim utjecajima.

Lovran – Eduard Primožić kandidat je IDS-a za načelnika Lovrana, a na listiću će se uz njega naći i Julie Pavić, otkrili su predstavnici ove stranke na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su i službeno objavili kako na izbore, odlukom predsjedništva podružnice, lovranski IDS samostalno sa svojom listom te kandidatima za načelnika i zamjenika načelnika.

– IDS je i prije četiri godine izašao na izbore samostalno, pa smatramo da moramo biti i dalje dosljedni našim stavovima i našim biračima, ne želimo se skrivati iza nikoga jer smo sigurni u svoje vrijednosti i ideje, od kojih ne želimo odustati i biti pod nečijim utjecajima. Ne želimo učestvovati u politici kaosa nego želimo biti ono što jesmo – liberalna stranka orijentirana prema lijevom centru, kazala je Nataša Miljak, aktualna predsjednica Općinskog vijeća.

Naglasila je kako je IDS u protekle četiri godine sudjelovao u kreiranju političkih smjernica, programa i projekata Općine Lovran kroz funkcije koje su članovi obnašali u Općinskom vijeću i raznim odborima, te kroz mjesto i poziciju predsjednika Vijeća.

– Naši mjesni odbori aktivno su sudjelovali u projektima Općine Lovran, uz zajednički rad uspjeli smo odraditi čitav niz projekata koji donose poboljšanje kvalitete života u Lovranu. Na inicijativu IDS-a Lovran, otvorena je Osnovna muzička škola u Lovranu. Ministarstvo turizma uz potporu bivšeg Ministra Darka Lorencina iz redova IDS-a uvelike je pomagalo u realizaciji mnogih projekata u Lovranu. Želja nam je da i dalje tako nastavimo i sigurni smo da će stanovnici Lovrana prepoznati naše kandidate za načelnika i donačelnika koji su spremni zajedno odraditi kao tim ove predstojeće 4 godine, za dobrobit Lovrana, kazala je Miljak.

Edvard Primožić poznato je ime na lovranskoj političkoj sceni, u prijašnjim mandatima obnašao je funkciju načelnika Općine Lovran i predsjednika Vijeća, a karijeru je gradio na rukovoditeljskim pozicijama u nekadašnjem Metalu te kasnije kao privatni poduzetnik. Vrlo je aktivan društveni radnik i član lovranskih udruga od posebnog značaja – od Puhačkog orkestra Lovran, preko lovačkog društva, DVD-a Lovran…

Nešto manje poznat je Julie Pavić, kandidat za zamjenika načelnika koji je, kao i Primožić, odrastao u lovranskom Starom gradu, a u mladosti je nakon završetka školovanja svoje profesionalno usavršavanje nastavio u Njemačkoj. Nakon nekoliko godina rukovodećih pozicija u većoj tvrtki, otvorio je vlastitu tvrtku u kojoj je zapošljavao dvadesetak radnika i u kojoj je kao privatni poduzetnik radio sve do svoje mirovine. Kako je istaknuto na tiskovnoj konferenciji, početkom Domovinskog rata i u kriznim godinama Julie Pavić je u više navrata organizirao i dopremio iz Njemačke raznu medicinsku opremu u ondašnjoj vrijednosti od oko 300.000 njemačkih maraka, kao donaciju lovranskoj ortopedskoj bolnici. Tijekom svih tih godina Julio Pavić dolazio je redovito u Lovran gdje je na svojoj djedovini u Tuliševici izgradio svoj dom u kojem otkada se je vratio iz Njemačke živi sa svojom suprugom.

Nataša Miljak kazala je kako je zadovoljna što je Pavić prihvatio prijedlog IDS-a Lovran da se kandidira za zamjenika načelnika i kako vjeruje da će opravdati povjerenje građana, jer ”kao poduzetnik koji zna kako stvarati vrijednosti ima mnogobrojne kontakte u inozemstvu i spreman je dovesti investitore iz realnog sektora da ulože sredstva u razvoj i širenje Općine Lovran”.

– Mi kao kandidati za načelnika i zamjenika načelnika smatramo da Općinu treba voditi u interesu građana Općine Lovran i za njen prosperitet. Uz redovnu djelatnost Općine Lovran (javne površine, plaže, parkovi, nerazvrstane ceste, lovranski vrtić, škola i sl.), prvenstveno i prioritetno želimo da se počne planski uređivati naš stari grad sa čijim uređenjem ne obogaćujemo samo turističku ponudu Lovrana, već otvaramo nova radna mjesta za naše građane a uređenje Starog Grada znači i višestruko povećanje vrijednosti nekretnina u njemu, kazao je Primožić.

Između ostalog, plan ovog tima jest tijekom iduće četiri godine riješiti problem ceste kod ulaza u groblje i omogućiti uređenje parkirališta kod groblja.

– Nastavit ćemo s projektom Društvenog doma za potrebe lovranskih udruga gdje ćemo biti posebno senzibilni kod primjene Zakonskih propisa o financiranju neprofitnih organizacija. Uz suradnju sa mjesnim odborima i njihovim sugestijama planirati ćemo ulaganja na uređivanju naselja Općine Lovran a sve u skladu sa proračunima i godišnjim financijskim planovima. Cilj nam je izgraditi nove parkirališne površine te prostor parkirališta kod stolara pretvoriti u središnji općinski trg koji danas fali Općini Lovran, te preseliti prostore Općine Lovraan na novu lokaciju dostupnu invalidima i majkama s kolicima sukladno evropskim propisima, kako bi ista postala servis građanima, dostupan svima, dodao je Pavić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!