Predstavljeni radovi na uređenju lučice i lungomara @ Ika

Napravljeni su novi potporni stupovi, a lungomare ćemo popločati kvalitetnim kamenom i zamijeniti dotrajalu zaštitnu ogradu novom, kazao je Dujmić.

Ika – Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić te ravnatelj Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga Zdravko Debelić i predsjednik Upravnog vijeća LU O’Brien Sclaunich danas su obišli centar Ike, gdje se izvode radovi na uređenju obalnoga puta i pojasa.

– U Iki imamo zajedničku investiciju s Lučkom upravom i Primorsko-goranskom županijom, pri čemu Grad Opatija sudjeluje s 386 tisuća kuna. To je prva faza uređenja ikarske lučice, odnosno izgradnja ljetnog privezišta. Druga faza izgradnja produžetka privezišta koju će financirati Grad Opatija, a u trećoj fazi sufinancirat ćemo Lučkoj upravi izradu idjenog rješenja produžetka sadašnjeg nasipa, odnosno izgradnje lukobrana koji će štititi uvalu od udara vjetrova, a koje mora biti izrađeno tijekom ove godine. Paralelno s ovim radovima, Grad Opatija iskodovao lokacijsku dozvolu te trenutačno radi na glavnom projektu i sređivanju imovinsko-pravnih odnosa s Fakultetom za meadnžemt u turizmu i ugostiteljstvu, kako bi izgradili cestu od Liburnijske ulice do luke Ika. Nastavili smo i s radovima na rekonstrukciji obalnog puta, jer je na ovom dijelu prijetilo urušavanje šetnice. Napravljeni su novi potporni stupovi, a lungomare ćemo popločati kvalitetnim kamenom i zamijeniti dotrajalu zaštitnu ogradu novom, kazao je Dujmić, istaknuvši da je investicija u obalno šetalište vrijedna oko 800 tisuća kuna.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!