Predstavljeno ‘Komadininih 11’ – novi županijski pročelnici službeno preuzeli dužnost @ Rijeka

pgz_procelnici_2013

– Ova ekipa uprave su važni, efikasni i sposobni ljudi. Posebno mi je zadovoljstvo konstatirati da je ova uprava rodno osviještena: 7 je žena i 7 muškaraca, kazao je Komadina.

Rijeka – Jedanaest pročelnika županijskih upravnih tijela predstavio je na današnjem press kolegiju primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, kazavši kako je njegov novi tim ”idealan” jer ima tri uporišne točke – trećina pročelnika ostala je iz prethodnog mandata, trećina je stigla izvan Županije, a trećina je napredovala sa starih radnih mjesta unutar županijske strukture.

– Ova ekipa uprave su važni, efikasni i sposobni ljudi. Posebno mi je zadovoljstvo konstatirati da je ova uprava rodno osviještena: 7 je žena i 7 muškaraca, kazao je Komadina.

Na čelu novog pročelničkog tima je bivši načelnik Viškova Goran Petrc kao ”šef” Ureda županije, a ostale odjele vode Krešimir Parat (Upravni odjel za proračun, financije i nabavu), doc.dr.sc. Koraljka Vahtar-Jurković (Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša), doc.dr.sc. Đulija Malatestinić (Upravni odjel za zdravstvo), mr.sc. Edita Stilin (Upravni odjel za odgoj i obrazovanje), Branka Ivandić (Upravni odjel za gospodarenje imovinom i opće poslove), Nada Milošević (Upravni odjel za pomorsko dobro, promet i veze), Gerhard Lempl (Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj), doc.dr.sc. Ljudevit Krpan (Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima), Dragica Marač (Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade) te Valerij Jurešić (Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu).

Dio nove uprave već je na prvom kolegiju dobio važne zadatke. Pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima, doc.dr.sc. Ljudevit Krpan, govorio je o razvojnim planovima Županije, dok je Krešimir Parat, pročelnik Upravnog odjela za proračun, Financije i nabavu, predstavio plan proračuna za sljedeću godinu.

Pročelnik Krpan izvijestio je o promjenama u dinamici izrade razvojne strategije. U dogovoru s državom, strategija koja vrijedi od 2011. do 2013. produžena je na 2014. godinu jer će se time uskladiti sa strategijom regionalnog razvoja Republike Hrvatske za sljedeći financijski period, a to je 2014.-2020.

Pročelnik Parat izjavio je da je proračun Primorsko-goranske županije stabilan i ne očekuju se odstupanja. Kao posljedica krize, i proračun za 2014. godinu neće bitno odstupati od ovogodišnjeg, dok se za sljedeće dvije godine očekuje rast od 2 posto.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net