Predstavnici Grada obišli objekte Dječjeg vrtića Opatija

Ustanova Dječji vrtić Opatija teritorijalno pokriva područje grada Opatije te općine Lovran, a osnivač ustanove je Grad Opatija.

Opatija – Gradonačelnik Ivo Dujmić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti Danijela Jermana, predsjednika Gradskog vijeća Grada Opatije O’Briena Sclaunicha i ravnateljice Dječjeg vrtića Opatija Sabrine Jelić obišao je objekte Dječjeg vrtića Opatija u Voloskom, Ičićima, Veprincu i Lovranu. Ustanova Dječji vrtić Opatija teritorijalno pokriva područje grada Opatije te općine Lovran, a osnivač ustanove je Grad Opatija. U lovranskom vrtiću u tijeku je prilagodba i uređenje prostora za novu jasličku skupinu koja će tamo djelovati u predstojećoj pedagoškoj godini. Naime, na temelju iskazanog interesa roditelja s područja Grada Opatije, Grad je osigurao sredstva za otvaranje nove skupine jasličkog uzrasta u vrtiću Lovran, budući da je jedino u tom objektu postojao odgovarajući prostor za otvaranje grupe.

– U programe vrtića i jaslica upisano je 123 djece, a trenutno je na čekanju 7 mališana čiji roditelji još nisu potpisali suglasnost za novu jasličku skupinu u objektu Lovran financiranu od strane Grada Opatije, te 16 djece koja nemaju potrebne uvjete vezane uz dobni kriterij, tj. mlađa su od tri godine i upisat će se kada ih navrše. U pedagoškoj godini 2012./13. bit će uključeno ukupno 436 djece, čime je kapacitet Dječjeg vrtića Opatija u potpunosti ispunjen, osim objekta Volosko gdje još ima slobodnih 11 mjesta, kazala je ravnateljica Jelić te naglasila kako su sve prijave koje su uredno i na vrijeme dostavljene te su imale potpunu dokumentaciju, pozitivno riješene.

Gradonačelnik Dujmić istaknuo je kako je zgrada vrtića u Voloskom stara i potrebna su ulaganja u popravke, a prilaz voćnjaku i vanjskom igralištu koji prolazi uz samu prometnicu neprimjeren maloj djeci, te najavio razmatranje mogućnosti rješavanja korištenja dvorane Liburnija kako bi se obogatio i uljepšao zimski period mališanima, kada radi vremenskih uvjeta ne mogu boraviti i igrati se vani. U okolišu vrtića Veprinac zamijetio je oštećenja na prilaznom putu zgradi te obećao kako će djelatnici koji trenutno vrše radove na uređenju Brituha, već narednih dana sanirati oštećenja u okolišu vrtića, kako bi mališani sigurno krenuli u novu pedagošku godinu.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!