Predstavnici Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata o prošlosti i budućnosti

Članovi i simpatizeri @ Zora

Pripremiti ćemo projekte koje mislimo da su potrebni građanima te da su ostvarivi i upravo ti projekti biti će platforma za pregovore s koalicijskim partnerima, istaknula je Nada Turina Đurić, na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata.

Opatija – Predstavnici Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, s područja Liburnije i Kastavštine, održali su ove srijede, u Kulturnom domu Zora, druženje s članovima, simpatizerima i novinarima kako bi rezimirali svoj rad u proteklom periodu.

– Ovakvu praksu trebale bi imati sve političke opcije koje obnašaju vlast. Prvenstveno da se javnosti i biračima, pred novi izborni ciklus, podastru računi, ali i navedu svi uspjesi. Nismo stranka ideološkog tipa već smo stranka djelatnih ljudi, s vrlo sposobnim kadrovima, koji su izvukli brojne projekte u jedinicama lokalne samouprave gdje smo do sada participirali u koalicijskoj vlasti. Kreativnost i optimizam bile su i ostale naše smjernice, istaknula je Nada Turina Đurić, saborska zastupnica i predsjednica županijske organizacije HNS PGŽ-a.

Predstavnici podružnica stranke istaknuli su što je učinjeno u njihovim ograncima u protekle tri godine, odnosno koji su planovi uoči novih lokalnih izbora, te naglasili da planiraju koalirati isključivo kroz projekte.

– Pripremiti ćemo projekte koje mislimo da su potrebni građanima te da su ostvarivi. Pripremljeni projekti biti će platforma za pregovore s koalicijskim partnerima, dodala je Nada Turina Đurić.

Zamjenica gradonačelnika Opatije i predsjednica opatijske podružnice HNS-a, istaknula je aktivnosti koje su učinjene u protekle tri godine u Opatiji. Od zalaganja za početak gradnje sportske dvorane, čija je izgradnja u tijeku, preko dvosmjerne komunikacije s biračima putem anketa, radionica i raznih aktivnosti koje poduzimaju. Također, istaknula je aktivnosti vezane uz gospodarstvo i napomenula da su dva člana opatijskog ogranka, Hrvoje Marušić i Vedran Kružić, pomoćni ministara u Vladi.

Autocesta Rijeka-Rupa, sportska dvorana, status brdsko-planinskog područja, POS, plinifikacija, izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže to su projekti koje je u Matuljima iznjedrio HNS. Treba podsjetiti da za većinu ovih projekata u početku nismo imali podršku naših koalicijskih partnera, ali kad smo ih ”izgurali” i kad smo dokazali da su dobri, i drugi bi nam se pridružili. Tako je bilo i s dvoranom, jer je tadašnji HNS-ov član Poglavarstva zadužen za gospodarstvo, Miodrag Šarac, jedini uspio riješiti dugogodišnji imovinsko-pravni problem oko zemljišta, nakon čega je mogla započeti i gradnja. Da ne bi ispalo da imamo samo uspjehe, navest ću i polovičan uspjeh vezan za projekt POS-a tijekom kojeg smo uspjeli otkupiti desetak tisuća kvadrata zemljišta u Mučićima, ali je nakon toga projekt stao, kazao je Ivan Črnjarić, potpredsjednik stranke i vijećnik u Općinskom vijeću.

Šehrizad Begić, predsjednik podružnice HNS-a Kastva, naglasio je da će se u idućem periodu zalagati prije svega za izgradnju nove školske zgrade te za ustroj Mjesnih odbora, čiji bi se izbori trebali poklopiti s izborima za Gradsko vijeće. Slobodanka Orešković iz podružnice Viškovo napomenula je da HNS u Viškovu do sada nije participirao u vlasti, ali na sljedećim izborima namjerava ući u vijeće i općinske odbore te krenuti u rješavanje brojnih problema koji su prisutni na području Općine Viškovo.

Insistiranje na investicijskim programima te poticanje gospodarstva, posebno u svjetlu činjenice da je pred izglasavanjem Zakon o investicijama te maksimalno iskorištavanje mogućnosti što ih otvara javno privatno partnerstvo, glavni su pravci na kojima će uznastojati naša stranka. Stvari se razvijaju u pozitivnom smjeru te moram istaknuti da ćemo uskoro imati veliki investicijski ciklus, a mnogi projekti su upravo u Primorsko – goranskoj županiji, istakao je Vedran Kružić, član predsjedništva Županijskog odbora HNS-a i pomoćnik ministra gospodarstva RH. Hrvoje Marušić, pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova napomenuo je, da se predloženom statističkom podjelom na dvije regije, otvaraju brojne mogućnosti za dobivanje sredstava iz EU fondova te da će članovi HNS-a raditi upravo na definiranju što više velikih i malih projekata na razini lokalnih samouprava.

Šehrizad Begić, Ivan Črnjarić, Hrvoje Marušić, Nada Turina Đurić, Vedran Kružić, Marina Gašparić i Slobodanka Orešković

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net