Predstavom Ne igraj na Engleze sutra kreće nova kazališna sezona Festivala Opatija @ Hotel Adriatic

povedi_nonu_novu_sezonu_festival_opatija_2015_ne_igraj_engleze

Prema tekstu Vladimira Đurđevića i režiji Vinka Brešana i Željke Udovičić, ova predstava okuplja izvrsnu glumačku postavu koju čine Tarik Filipović, Borko Perić i Hrvoje Kečkeš.

Opatija – Kazališna predstava ”Ne igraj na Engleze” u izvedbi Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba otvorit će novu jesensku sezonu Festivala Opatija, sutra, u četvrtak 8. listopada s početkom u 20 sati u kongresnoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji.

Prema tekstu Vladimira Đurđevića i režiji Vinka Brešana i Željke Udovičić, ova predstava okuplja izvrsnu glumačku postavu koju čine Tarik Filipović, Borko Perić i Hrvoje Kečkeš. Oni su Bule, Piksi i Paun, trojica prijatelja koji su odrasli zajedno, trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara…

Oni su izgubljeni u punoj snazi svog života, odustali su od svega i žive samo za jedno – kladionicu. Prvi mulja ženu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoje najbliže, a trećeg ganjaju kamatari. Klade se na tekme, ne nužno na rezultat. S rastom tenzija pojačava se nervoza i razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo.

Dinamična i napeta, od početka do kraja, ovo je priča o gubitnicima; i to ne onima koji su izgubili, već o onima koji nisu ni pokušali.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna u pretprodaji se mogu kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, trgovinama Foto Revija i antikvarijatu Ex Libris u Rijeci te putem interneta na www.mojekarte.hr.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!