Predstavom od šest činova smještenom u 1525. godinu Mošćenice slave svoj povijesni dan @ Mošćenička Draga

Arhiva

Arhiva

Program će, u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga, započeti u 17 sati kada će predstavnici ove kulturno-znanstvene udruge ”riportat ča su storili va pasanen lete”.

Mošćenička Draga – Kandalora, povijesni dan Mošćenica, ”pučane” ovog starog grada vratit će u subotu, 13. veljače, nakratko u vrijeme srednjega vijeka. Program će, u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Općine Mošćenička Draga, započeti u 17 sati kada će predstavnici ove kulturno-znanstvene udruge ”riportat ča su storili va pasanen lete”.

Drugi i vizualno atraktivniji dio započet će u 18 sati, kada će se na stvarnim mošćeničkim lokacijama odigrati predstava od šest činova, vremenski smještena u godinu 1525. Prvi čin lociran je ”va crekve sv. Sebastijana” i nazvan ”Zavjetna crekva protiv kugi”, drugi ”pod Štremon sv. Bartola” nosi ime ” akuži, teštamenti, dečižjoni, ajuštamenti”, a treći se odigrava na Komunskoj špine pod naslovom ”Blagoslov vodi života”. Četvrti čin imenovan je ”Rakija i frita naša je tradicija” i smješten je u konobu Bartola Mohovića, nakon čega se u tošu održava biranje Župana od Toša, a sve završava na Stražnici uz točku nazvanu ”Biranje Župana i ostalega Sveta”.

Pokrovitelj događanja je Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!