Pregovori oko visine plaća: Djelatnici Dječjeg vrtića mogli bi se ipak izboriti za veće plaće @ Opatija

Dječji vrtić Opatija

Dječji vrtić Opatija

Aktualna vladajuća većina odbacila je prijedlog oporbe kojim se tražilo povećanje plaća djelatnicima DVO, da bi ga kasnije potvrdio i sporazum gradočelnika Ive Dujmića sa sindikalistima- Čini se da je aktualnoj promjeni stava pripomogla činjenica da se nalazimo u izbornoj godini.

Opatija – Djelatnici Dječjeg vrtića Opatija mogli bi ipak dobiti veće plaće. Naime, iz Grada Opatije objavili su informaciju da je gradonačelnik Ivo Dujmić sudjelovao na sastanku s djelatnicima na kojem je tema bila sindikalni prijedlog novih koeficijenata.

– Dogovoreno je da će predstavnici dvaju sindikata koji djeluju u ovom kolektivu, kao i ostali zaposleni koji nisu članovi sindikata, pristupiti usuglašavanju oko prijedloga novih koeficijenata za plaće prema radnim mjestima. Kada ga usuglase, tada će ga poslati ravnateljici, a ona pak proslijediti članovima Upravnog vijeća na usvajanje. Potom će prijedlog Upravno vijeće uputiti osnivaču – Gradu Opatiji, koji će ga razmotriti s financijske strane, naveli su na gradskim stranicama, dodavši da je povod ovim aktivnostima rješavanje višegodišnjeg problema koji egzistira u kolektivu po pitanju osobnih dohodaka djelatnika.

Primanja odgajateljica i drugih djelatnika vrtića duže su vremena tema u javnosti, koja je do izražaja došla tijekom jedne od posljednjih prošlogodišnjih sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su je predstavili oporbeni vijećnici, tražeći prilikom izglasavanja proračuna da se pronađu sredstva u visini od 320 tisuća kuna koja bi bila dostatna za rast plaća u visini od 5 posto.

No, aktualna vladajuća većina odbacila je taj prijedlog, da bi ga kasnije potvrdio i sporazum gradočelnika Ive Dujmića sa sindikalistima. Čini se da je aktualnoj promjeni stava pripomogla činjenica da se nalazimo u izbornoj godini.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!